Preşedintele Băsescu îi felicită pe elevii care au ales învăţământul profesional

Preşedintele Traian Băsescu i-a felicitat, luni, în mesajul ocazionat de deschiderea anului şcolar, pe elevii care au ales să se înscrie în învăţământul profesional, el arătând că acesta poate fi cheia succesului în viaţă pentru mulţi tineri, dar şi a unei economii mai competitive.

896 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Băsescu îi felicită pe elevii care au ales învăţământul profesional

Traian Băsescu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Învăţământul profesional de calitate, realizat în legătură directă cu nevoile reale ale economiei actuale şi viitoare, este cheia succesului în viaţă a unui mare număr de tineri. De-acum ei se vor forma temeinic într-o meserie căutată. Este şi cheia unei economii mai competitive, cu firme mai puternice şi mai dinamice. Felicit miile de elevi care au ales acest drum şi le doresc mult succes", afirmă preşedintele Băsescu în mesajul său, citit de consilierul prezidenţial pentru educaţie, Daniel Funeriu, la deschiderea Şcolii Profesionale Germane Kronstadt din Braşov.

Băsescu a arătat că acest an şcolar este deosebit şi datorită noutăţii introducerii unui învăţământ profesional relevant, măsură prevăzută de noua lege a educaţiei şi care izvorăşte din Pactul Naţional pentru Educaţie, asumat de toate partidele politice parlamentare din România, precum şi de o bună parte din societatea civilă. 

De asemenea, Băsescu a ţinut, la început de an şcolar, şi să mulţumească dascălilor. "Doresc să mulţumesc cadrelor didactice pentru că, indiferent de dificultăţile prin care a trecut România, ele au slujit întotdeauna interesul elevilor noştri", a afirmat preşedintele.

"Vă doresc tututor multă putere de muncă, perseverenţă şi rezultate cât mai bune la concursurile şcolare, evaluările naţionale şi bacalaureat", este urarea cu care şeful statului şi-a încheiat mesajul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici