Preşedintele CJ Iaşi, după angajarea lui Gheorghe Nichita pe post de consilier: Vrem să folosim experienţa pe care o are

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, a declarat, sâmbătă, că fostul primar, Gheorghe Nichita, care este cercetat în două dosare de corupţie, va începe serviciul pe postul de consilier, fiind nevoie de experienţa pe care fostul edil o are în administraţie.

1082 afișări
Imaginea articolului Preşedintele CJ Iaşi, după angajarea lui Gheorghe Nichita pe post de consilier: Vrem să folosim experienţa pe care o are

Preşedintele CJ Iaşi, după angajarea lui Gheorghe Nichita pe post de consilier: Vrem să folosim experienţa pe care o are

Întrebat de jurnalişti cum comentează faptul că PNL Iaşi va sesiza Comisia Europeană din cauza lui Gheorghe Nichita, preşesdintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa a explicat că liberalii sunt împotriva proiectelor de dezvoltare a oraşului.

„Domnul Nichita are prezumţia de nevinovăţie până la proces, el pledează nevinovat. Instanţa va decide. În al doilea rând, PNL-ul tot timpul a fost împotriva proiectelor de dezvoltare a Iaşului. Astăzi (sâmbătă – n.red.) au votat împotriva bugetului”, a declarat Maricel popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Maricel Popa a refuzat să răspundă dacă ia în calcul să se răzgânească privind angajarea lui Gheorghe Nichita, apoi a spus că fostul edil are o experienţă de 30 de ani în administraţie, pe care Consiliul Judeţean o poate folosi.

„Până la lămurirea problemelor din justiţie domnul Nichita are o experienţă administrativă foarte bogată. Şi experienţa dumnealui de 30 de ani în administraţie vrem să o folosim. Nu avem foarte mulţi oameni cu experienţă în Consilul Judeţean (...). Avem proiecte mari în afară de proiectele pe fonduri europene, avem proiecte de implementat, avem parcul industrial, avem parcul agricol şi dumnealui are foarte multă experienţă şi poate să meargă la Bucureşti. Eu nu mă pot clona chiar de fiecare dată. (...) Exeperienţa lui va fi benefică pentru Consiliul Judeţean. Nu va semna documente ci va face parte din comisie, ca şi consilier atunci când sunt eu plecat la Bucureşti. Nu trebuie să mă aştepte cineva pe mine să ia o hotărâre. Avem foarte puţini oameni care au experinţă adminstrativă”, a explicat Maricel Popa.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Nichita va începe serviciul de luni.

Joi, liderul consilierilor judeţeni PNL, Romeo Vatră a declarat, într-o conferinţă de presă, că va informa Comisia Europeană în privinţa numirii lui Gheorghe Nichita în funcţia de consilier personal al preşedintelui CJ Iaşi, având în vedere faptul că cineva judecat într-un proces implicând fondurile europene este pus să le gestioneze.

Fostul preşedinte al PSD Iaşi şi fost primar al Iaşului, Gheorghe Nichita este trimis în judecată în două dosare de corupţie. Procurorii DNA îl acuză într-un dosar că s-ar fi folosit de Poliţia Locală pentru a-şi urmări amanta, iar într-un alt dosar Nichita este acuzat că ar fi luat mită 10% din valoarea proiectului european Sistemul de Management al Traficului din municipiul Iaşi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici