Preşedintele CNCD anunţă că Nicuşor Bancu, care a fost acuzat de rasism, riscă o amendă între 1.000 şi 30.000 de lei

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat în cazul de rasism în care au fost protagonişti Nicuşor Bancu (Universitatea Craiova) şi Bradley De Nooijer (FC Viitorul). Căpitanul oltenilor riscă o amendă dacă se dovedesc adevărate acuzaţiile care îi sunt aduse.

493 afișări
Imaginea articolului Preşedintele CNCD anunţă că Nicuşor Bancu, care a fost acuzat de rasism, riscă o amendă între 1.000 şi 30.000 de lei

Preşedintele CNCD anunţă că Nicuşor Bancu, care a fost acuzat de rasism, riscă o amendă între 1.000 şi 30.000 de lei

Asztalos Csaba, preşedintele CNCD, a anunţat că Nicuşor Bancu, acuzat că l-ar fi numit pe Bradley De Nooijer "cioară împuţită", în meciul Universitatea Craiova - FC Viitorul, disputat luni, scor 3-1, riscă o amendă de până la 30.000 de lei:

„Jucătorul riscă o amendă contravenţională începând de la 1.000 până la 30.000 de lei. Ancheta poate dura până la trei săptămâni. Şi Federaţia Română de Fotbal a deschis o anchetă. Din păcate, rasismul este destul de prezent în sportul românesc. Nu doar rasismul, ci şi xenofobia. Noi am mai avut cazuri cu jucători de culoare. Aceste incidente pot fi prevenite prin educaţie şi prin sancţiuni”, a spus Asztalos Csaba, pentru ProSport.

Întreg scandalul a pornit după ce căpitanul Viitorului, Bogdan Ţîru, a dezvăluit ce s-a întâmplat la nivelul gazonului: „Nu se poate ca un căpitan de echipă să îi spună lui Bradley ”cioară împuţită”, mă scuzaţi, iar arbitrul de tuşă să nu audă. Noi trebuia să jucăm împotriva tuturor”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici