Preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti: Numărul medicilor care pleacă din ţară s-a redus

Preşedintele Colegiului Medicilor din Bucureşti, dr. Cătălina Poiană, a declarat, duminică, la UMF „Carol Davila”, unde are loc examenul de rezidenţiat, că în ultimul an numărul medicilor care pleacă din ţară s-a redus, iar anul acesta au venit la examen şi studenţi şcoliţi în străinătate.

910 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti: Numărul medicilor care pleacă din ţară s-a redus

Preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti: Numărul medicilor care pleacă din ţară s-a redus

Preşedintele Colegiului Medicilor din Bucureşti, dr. Cătălina Poiană, a spus că medicii îşi depun la colegii cereri pentru a obţine certificat de bună practică, dar este greu de precizat câţi dintre ei pleacă din ţară.

„Statisticile par să arate că numărul medicilor care pleacă în ultimul an s-a redus şi avem şi veşti bune: avem tineri care au făcut facultatea în străinătate, care au lucrat în străinătate un an de stagiatură şi s-au înscris anul acesta să dea rezidenţiatul în România şi să facă rezidenţiatul în România. Unul dintre aceştia a studiat la Cambridge, a făcut un an un stagiu într-un prestigios spital din Marea Britanie, a ajuns acum să dea rezidenţiatul la UMF Carol Davila. Speranţele există, faptul că anul acesta sunt mai multe locuri nu poate să fie decât un lucru bun”, a spus dr. Cătălina Poiană.

Întrebată dacă majorările salariale au contribuit la deciziile celor care au rămas în ţară, preşedintele Colegiului Medicilor din Bucureşti a spus că acest lucru reprezintă un element, dar că nu este singurul.

„Într-adevăr, majorările salariale reprezintă un lucru bun şi ceva firesc, dar cred că nu este singurul element care poate să ţină un medic în ţară”, spune dr. Poiană.

Potrivit acesteia, în urma unui chestionar al CM Bucureşti aplicat medicilor din zona Bucureştiului, s-a concluzionat că medicii din România îşi doresc „un statut social şi o poziţie în societate care să fie pe măsura pregătirii, a muncii lor, pentru că nu există vreo altă profesie în care să înveţi 6 ani în facultate, să faci un rezidenţiat de 5 ani, deci practic să ai 10 – 11 – 12 ani de pregătire. Îşi doresc condiţii de muncă decente în care să îţi facă activitatea de asistenţă medicală şi de cercetare, dar şi salarii”, potrivit dr. Poiană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
medic,
diaspora,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici