Preşedintele CSM cere SRI şi Parchetului General declasificarea anexelor raportului Inspecţiei Judiciare pe protocoale

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii a înaintat, joi, către Serviciul Român de Informaţii şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie solicitările privind declasificarea anexelor Raportului Inspecţiei Judiciare privind protocoalele, anunţă CSM.

362 afișări
Imaginea articolului Preşedintele CSM cere SRI şi Parchetului General declasificarea anexelor raportului Inspecţiei Judiciare pe protocoale

Preşedintele CSM cere SRI şi Parchetului General declasificarea anexelor raportului Inspecţiei Judiciare pe protocoale

"În data de 26 iunie 2019, Comisia nr. 1 – comună „Legislaţie şi cooperare interinstituţională” a decis, referitor la cele 19 anexe la Raportul Inspecţiei Judiciare nr. 3923/IJ/996/DIP/2018, sesizarea preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii cu propunerea de iniţiere a demersurilor prevăzute de lege către Serviciul Român de Informaţii şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru declasificarea anexelor ataşate la Raportul Inspecţiei Judiciare nr. 3923/IJ/996/DIP/2018. Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii a înaintat la data de 27 iunie 2019 către Serviciul Român de Informaţii şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie solicitările privind declasificarea anexelor ataşate Raportului Inspecţiei Judiciare, care pot fi accesate aici", se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), remis MEDIAFAX.

Reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii mai precizează că că au fost formulate cereri pentru declasificarea celor 19 anexe la Raportul Inspecţiei Judiciare nr. 3923/IJ/996/DIP/2018 de către unii membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, de asociaţiile profesionale de magistraţi, respectiv Uniunea Naţională a Judecătorilor din România şi Asociaţia Magistraţilor din România, precum şi de către mass media.

O astfel de solicitare a făcut şi Călin Popescu Tăriceanu. Preşedintele ALDE a solicitat CSM, săptămâna trecută, desecretizarea anexelor din raportul Inspecţiei Judiciare privind aplicarea protocoalele cu SRI în parchete.

”Ca urmare a dezvăluirilor din mass-media privind raportul Inspecţiei Judiciare despre protocoalele secrete dintre SRI-DNA-instanţe de judecată, care ar conţine 19 anexe secretizate, CSM trebuie să acţioneze pentru desecretizarea lor de urgenţă. Este necesar ca toate datele din acele protocoale ilegale şi imorale să fie făcute publice neîntârziat. Românii au dreptul să ştie cum au funcţionat instituţiile din justiţie şi felul în care serviciile au influenţat activitatea lor”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook, la acel moment.

 

Taguri:
csm,
lia savonea,
sri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici