Preşedintele Judecătoriei Făurei, Aurica Budescu, arestată pentru că a luat mită 1.000 de euro

Preşedintele Judecătoriei Făurei, Aurica Budescu, a fost arestată preventiv de Curtea de Apel Galaţi, fiind acuzată că a luat mită 1.000 de euro de la o persoană care i-a cerut să îi soluţioneze favorabil dosarul în care contesta o amendă de 20.000 de lei, respectiv să dispună în schimb avertisment.

666 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Judecătoriei Făurei, Aurica Budescu, arestată pentru că a luat mită 1.000 de euro

Preşedintele Judecătoriei Făurei, Aurica Budescu, arestată pentru că a luat mită 1.000 de euro (Imagine: Shutterstock)

Judecătorul Aurica Budescu a fost reţinută sâmbătă, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Galaţi, după ce a fost prinsă în flagrant când primea 1.000 de euro de la persoana care i-a cerut să dispună înlocuirea amenzii cu avertisment, în dosarul de la Judecătoria Făurei, judeţul Brăila.

Procurorii au cerut în aceeaşi zi judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Galaţi să dispună arestarea preventivă pentru 30 de zile a judecătorului Aurica Budescu, pentru luare de mită. Solicitarea a fost admisă de instanţă, care a emis mandat de arestare preventivă pentru perioada 29 noiembrie - 28 decembrie inclusiv. Decizia poate fi contestată la instanţa supremă.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat arestarea preventivă a preşedintelui Judecătoriei Făurei, la solicitarea DNA Galaţi.

Potrivit ordonanţei de reţinere, în 4 noiembrie, judecătorul Aurica Budescu i-ar fi cerut unei persoane, martor denunţător în cauză, o sumă de bani, pentru a-i soluţiona favorabil dosarul în care aceasta contestase un proces-verbal de sancţionare contravenţională.

Ulterior, Aurica Budescu a dispus în acel dosar înlocuirea amenzii contravenţionale, în cuantum de 20.000 de lei, cu avertisment, iar în 28 noiembrie s-a întâlnit cu martorul denunţător, care i-a dat 1.000 de euro, moment în care a fost prinsă în flagrant.

Procurorii au fost sprijiniţi de Serviciul Român de Informaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici