Preşedintele PSD Sibiu, Bogdan Trif, îi cere demisia primarului oraşului după ce edilul a pierdut procesul privind starea sa de incompatibilitate

Preşedintele PSD Sibiu, Bogdan Trif, îi cere demisia primarului oraşului, Astrid Cora Fodor, după ce edilul a pierdut, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, care constatase starea sa de incompatibilitate.

5387 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PSD Sibiu, Bogdan Trif, îi cere demisia primarului oraşului după ce edilul a pierdut procesul privind starea sa de incompatibilitate

Bogdan Trif îi cere demisia primarului Sibiului după ce edilul a pierdut procesul cu ANI

Înaltas Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul formulat de ANI împotriva sentinţei din 2 iunie 2016 a Curţii de Apel Alba Iulia– Secţia de contencios administrativ şi fiscal, a casat sentinţa atacată şi în rejudecare a respins acţiunea lui Fodor ca neîntemeiată. Decizia pronunţată în 16 mai de instanţa supremă este definitivă.

După această decizie, liderul PSD Sibiu, care este şi ministru al Turismului, Bogdan Trif, a declarat, sâmbătă, că „un gest de normalitate ar fi ca primarul Sibiului să îi dea demisia”.

„Decizia Înaltei Curţi trebuie respectată şi consider că un gest de normalitate ar fi ca primarul Sibiului să îşi dea demisia. Să nu uităm ce poziţie a avut FDGR (din care face parte Astrid Cora Fodor – n.r.) într-un caz similar când un lider PSD a fost declarat incompatibil. Mă gândesc că nu operează cu duble standarde. Odată ce au spus că cel declarat incompatibil trebuie să părăsească imediat funcţia, cred că aceeaşi soluţie se aplică şi în cazul doamnei primar. Dar cunoscându-i cred că o să invoce tot felul de chichiţe legislative şi nu o să îşi dea demisia”, a spus Bogdan Trif.

Trif a adăugat că acelaşi lucru, dublul standard, este aplicat şi în privinţa fostului primar, în prezent preşedinte al României, Klaus Iohannis.

„Putem să ne aplecăm atenţia şi asupra preşedintelui României, Klaus Iohannis, care vine şi pozează în arhanghelul dreptăţii, uitând că a pierdut două case în instanţă, pentru cumpărare cu rea-credinţă şi continuă să vină să ne spună că este arhanghelul dreptăţii. Nu poţi să faci aşa ceva, pentru că devii penibil”, a mai spus Trif.

Ministrul Bogdan Trif l-a atacat pe preşedintele Klaus Iohannis, spunând că a avut un caz similar atunci când era primar al Sibiului, însă el a fost declarat compatibil.

„Să nu uităm că toată echipa domnului primar a fost declarată incompatibilă. Fostul viceprimar, acum şi actualul primar care era tot viceprimar în timpul mandatului lui Iohannis. Domnul Iohannis a avut exact acelaşi caz şi după ce a fost ales preşedinte al ţării el a fost declarat în regulă. Este dinpunctul meu de vedere un abuz”, a explicat Trif.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate a lui Astrid Cora Fodor, pe vremea când aceasta era viceprimar, spunând că aceasta a deţinut simultan, în perioada 29 septembrie 2012 – 03 iulie 2014, funcţia de viceprimar al municipiului Sibiu şi membru al Consiliului de administraţie la două unităţi de învăţământ din Sibiu. Raportul de evaluare al ANI a fost atacat de Atrid Cora Fodor, iar Curtea de Apel Alba Iulia i-a dat dreptate. Decizia a fost, apoi, contestată la instanţa supremă de ANI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici