Preşedintele României: Vom organiza summitul Iniţiativa Celor Trei Mări „pe datorie”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că summitul ”Iniţiativa Celor Trei Mări”, care se va desfăşura în perioada 17-18 septembrie, la Bucureşti, va fi organizat ”pe datorie”, deoarece bugetul Administraţiei Prezidenţiale va fi redus cu 11 milioane de lei la rectificare.

1906 afișări
Imaginea articolului Preşedintele României: Vom organiza summitul Iniţiativa Celor Trei Mări „pe datorie”

Preşedintele României: Vom organiza summitul Iniţiativa Celor Trei Mări „pe datorie”

”Vom organiza summitul pe daotrie. Aici ne duce guvernul de incompetenţi, aici ne descurcăm. Deci summitul se va organiza în bună parte pur şi simplu pe datorie”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat despre cum va organiza summitul Celor Trei Mări în condiţiile în care guvernul vrea să scadă bugetul Administraţuiei Prezidenţiale cu 11 milioane de lei.

El a mai spus că nu se pune problema de anularea summitului.

”Eu nu pot să anulez un summit pentru care ne-am luptat toţi - diplomaţia română şi eu - un summitul unde s-au făcut invitaţiile de anul trecut. La ediţia anterioară am convenit cu colegele şi colegii preşedinţi să facem acest summit în Bucureşti. Deci de contramandat nici nu poate fi vorba, de finanţat din bugetul curent dacă rămânem fără bani, aşa cum îşi doreşte PSD, nu putem. Şi atunci organizăm summitul pe datorie”, a adăugat şeful statului.

Citeşte şi: Iohannis, despre tentativa de asasinare care l-ar fi vizat pe Dragnea: Are fricile, obsesiile şi coşmarurile unui dictator/ Ce spune preşedintele despre protocolul încheiat de SRI şi PG

La acest eveniment vor participa şefi de stat şi reprezentanţi ai acestora din 12 ţări din Europa Centrală şi de Est: Republica Austria, Republica Bulgaria, Republica Croaţia, Republica Cehă, Republica Estonia, Republica Letonia, Republica Lituania, Republica Polonă, România, Republica Slovacă, Republica Slovenia şi Ungaria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici