Cristian Chilat, presupusul autor al asasinatului de la Piatra Neamţ, a fost prins

Cristian Chilat, presupusul autor al asasinatului de la Piatra Neamţ, a fost prins, luni după-amiază, de poliţişti. Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ, Cătălina Bădeanu.

205 afișări
Imaginea articolului Cristian Chilat, presupusul autor al asasinatului de la Piatra Neamţ, a fost prins

Presupusul autor al asasinatului de la Piatra Neamţ, a fost prins

Potrivit unor surse din Ministerul Administraţiei şi Internelor, poliţiştii şi jandarmii l-au găsit pe Chilat datorită informaţiilor furnizate de Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă.

Bărbatul a fost găsit ascuns într-o casă dintr-o comună aflată în apropierea municipiului Piatra Neamţ. Acesta nu era înarmat şi nu a opus rezistenţă în momentul în care a fost ridicat de forţele de ordine.

Conform anchetatorilor, Chilat a fost prins în localitatea Dragomireşti, în casa unei rude a acestuia. În această locuinţă anchetatorii urmează să facă o percheziţie.

Bărbatul va fi dus la Parchetul Tribunalului Neamţ pentru audieri.

Tot la Parchet a fost audiat şi Bogdan Mararu, care a fost împuşcat de Chilat şi a fost externat luni dimineaţă, după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Mararu a fost audiat în acest caz în calitate de parte vătămată şi urmează ca legiştii să stabilească numărul de zile de îngrijiri medicale de care va avea nevoie victima.

De asemenea, a fost audiat de procurori şi patronul localului unde a avut loc asasinatul, acesta spunând că din poziţia în care se afla nu l-a putut vedea pe atacator.

Cristian Chilat a fost căutat de sute de poliţişti din Neamţ şi din judeţele limitrofe, care au instituit filtre pentru prinderea bărbatului.

De asemenea, Chilat a fost dat în consemn la toate punctele de frontieră din ţară şi au fost distribuite fotografii ale urmăritului atât poliţiştilor, cât şi jandarmilor.

La Piatra Neamţ se află şi şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, chestor şef de poliţie Dan Valentin Fătuloiu, care va supraveghea ancheta în acest caz şi va analiza activitatea Poliţiei Neamţ în asigurarea ordinii şi siguranţei publice.

Cristian Chilat mai avea de executat 189 zile de închisoare, fiind eliberat înainte de termen

Presupusul autor al asasinatului de la Piatra Neamţ, Cristian Chilat, mai avea de executat 189 de zile de închisoare dintr-o pedeapsă primită pentru distrugere prin incendiere, însă a fost eliberat de Judecătoria Vaslui pentru bună purtare.

Potrivit procurorului de caz Stelian Olteanu de la Parchetul Tribunalului Neamţ a declarat că bărbatul a fost eliberat înainte de termen pentru bună purtare printr-o decizie a Judecătoriei Vaslui. El fusese condamnat la trei ani de închisoare pentru distrugere prin incendiere şi a executat pedeapsa la Penitenciarul Vaslui.

Procurorul Olteanu a precizat că Cristian Chilat mai avea un rest de pedeapsă de 189 de zile, care s-ar putea adăuga la noua condamnare pentru infracţiunea omor deosebit de grav, în cazul asasinatului de duminică.

Cristian Chilat, zis "Falău", este presupusul autor al asasinatului comis, duminică, într-o cafenea din centrul municipiului Piatra Neamţ, asupra lui Gheorghiţă Mararu, cunoscut membru al unei grupări interlope.

Procuror: Sunt convins că nu a acţionat singur, cel puţin în a doua fază

Procurorul Stelian Olteanu, care anchetează cazul, a declarat, luni, că nu exclude ca acesta să fi fost sprijinit în atac de alte persoane.

Olteanu a spus că este posibil ca în acest caz să fie începute cercetări şi faţă de alte persoane pentru favorizarea infractorului, dacă se va dovedi că Cristian Chilat a fost ajutat de cineva.

"Sunt convins că nu a acţionat singur, cel puţin în a doua fază, după ce a fugit", a spus procurorul de caz.

Gheorghiţă Mararu (32 ani) şi fratele acestuia, Bogdan (36 ani), stăteau la masă, duminică la prânz, într-o cafenea din Piatra Neamţ, primul din aceştia fiind împreună cu prietena sa. La un moment dat, în local a intrat Cristian Chilat (40 ani), zis "Falău", care a scos pistolul şi l-a împuşcat de patru ori pe Gheorghiţă Mararu şi de două ori pe fratele acestuia, după care a fugit. Incidentul, petrecut sub privirile îngrozite ale celorlalţi consumatori, a fost înregistrat de camerele video de supraveghere aflate atât în interiorul, cât şi în exteriorul localului. Martorii incidentului au sunat imediat la 112, cerând ajutor.

Gheorghiţă Mararu a suferit patru plăgi împuşcate, trei în zona inimii şi una în abdomen, iar când au sosit medicii avea deja doi litri de sânge în cavitatea toracică şi era în stop cardio-respirator. Medicii i-au făcut masaj cardiac şi i-au acordat primul ajutor, injectându-i şi adrenalină pentru a-i reporni inima, însă victima nu a supravieţuit.

Bogdan Mararu a fost împuşcat de două ori în abdomen şi a fost dus cu ambulanţa la Spitalul Judeţean.

Bărbatul a fost externat, luni dimineaţă, de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, a declarat medicul Sorin Ciobanu, purtător de cuvânt al unităţii spitaliceşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici