Prezervative găurite şi expirate, comercializate la Cluj. La ce sumă s-au ridicat amenzile date

Inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Regiunea de Nord-Vest Cluj au descoperit, în urma unor controale, prezervative găurite şi expirate, care au fost retrase de la comercializare. În acest caz s-au dat amenzi de 30.000 de lei.

4126 afișări
Imaginea articolului Prezervative găurite şi expirate, comercializate la Cluj. La ce sumă s-au ridicat amenzile date

Cluj: Prezervative găurite şi expirate, descoperite de Protecţia Consumatorului

Purtătorul de cuvânt al CRPC Cluj, Lucian Rus, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că prezervativele cu neconformităţi aveau termen de valabilitate anul 2020.

”În urma unei reclamaţii au fost depistate la comercializare prezervative care prezentau neconformităţi, în sensul că aveau multiple orificii. Neconformitatea s-a manifestat la tot lotul 0010815033, cu termen de valabilitate 2020/09. De asemenea, prin extinderea cercetărilor, s-a identificat pe lanţul de distribuţie acelaşi produs care, pe ambalajul din carton avea înscris lot 20108512 cu termen de valabilitate 2020/07, iar pe ambalajul prezervativului existent în cutie era lotul 0010815033 cu termen de valabilitate 2020/06, care prezenta aceleaşi neconformităţi”, a spus Rus.

Potrivit acestuia, inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor au dat trei sancţiuni contravenţionale în valoare de 30.000 lei şi au dispus oprirea definitivă şi distrugerea produselor neconforme.

Purtătorul de cuvânt al CRPC Cluj a afirmat că, în cadrul controlului, au mai fost descoperite cinci cutii care aveau pe ambalajul exterior înscris lotul 20108492, cu termen de valabilitate 2020/04, în timp ce pe ambalajul prezervativului era inscripţionat lot 2020-04 şi termen de valabilitate 2015/08, acestea fiind, practic, expirate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici