Pricopie: Înscrierea la grădiniţă a copiilor de 5 ani, obligatorie din 2015

Înscrierea la grădiniţă a copiilor de 5 ani va fi obligatorie începând din 2015, a anunţat, joi, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, potrivit căruia, în prezent, ponderea de cuprindere în învăţământul preşcolar a acestei categorii de vârstă este de 98 la sută.

674 afișări
Imaginea articolului Pricopie: Înscrierea la grădiniţă a copiilor de 5 ani, obligatorie din 2015

Pricopie: Înscrierea la grădiniţă a copiilor de 5 ani, obligatorie din 2015 (Imagine: Shutterstock)

Anunţul a fost făcut de Pricopie la prezentarea bilanţului anului şcolar 2012-3013 în Capitală.

Ministrul Educaţiei a subiniat că măsura este "adresată" procentului de doi la sută care nu este cuprins în învământul preşcolar.

Astfel, potrivit lui Pricopie, toţi copiii în vârstă de cinci vor trebui înscrişi la grădiniţă, în grupa mare, din 2015.

Învăţământul general obligatoriu este, în prezent, de 10 clase şi cuprinde învăţământul primar şi cel gimnazial

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici