Prietenul lui Bogdan Mitu, soţul tinerei înecate în Dunăre, a recunoscut uciderea părinţilor fetei

Prietenul lui Bogdan Mitu, soţul tinerei înecate în Dunăre şi ai cărei părinţi au fost ucişi, a recunoscut comiterea crimelor, el fiind audiat, miercuri seară, de procurori, a declarat prim-procurorul Parchetului Tribunalului Constanţa, Valentin Ştefan.

160 afișări
Imaginea articolului Prietenul lui Bogdan Mitu, soţul tinerei înecate în Dunăre, a recunoscut uciderea părinţilor fetei

Bogdan Mitu, soţul tinerei înecate în Dunăre (Imagine: IPJ Constanţa)

Potrivit sursei citate, Gheorghe Deli-Iorga, prietenul lui Bogdan Mitu, a recunoscut că i-a ucis pe părinţii tinerei înecate în Dunăre.

Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Constanţa a declarat corespondentului MEDIAFAX că bărbatul este audiat în continuare, pentru a se stabili dacă faptele relatate de acesta sunt reale.

"Este principal suspect al anchetatorilor. El şi-a recunoscut săvârşirea faptei, dar declaraţiile lui trebuie probate. El s-a aflat de la început în cercul de suspecţi şi până acum poliţiştii au stabilit că acesta chiar a lipsit câteva ore de la serviciu în data de 3 ianuarie, ziua în care a avut loc dublul asasinat", a declarat prim-procurorul Parchetului Tribunalului Constanţa.

Conform unor surse judiciare, Gheorghe Deli-Iorga le-a spus anchetatorilor că a mers la părinţii fetei pentru ca aceştia să o convingă să nu divorţeze de Bogdan Mitu. Pentru că şi părinţii fetei doreau divorţul, între aceştia şi Deli-Iorga a izbucnit o ceartă.

Deli-Iorga le-a spus poliţiştilor că tatăl Gabrielei Mitu l-ar fi ameninţat cu un cuţit, iar el i-a luat cuţitul din mână şi l-a înjughiat. Ulterior, Deli-Iorga a ucis-o şi pe mama fetei.

Soţia lui Bogdan Mitu, Gabriela Mitu, în vârstă de 22 de ani, a murit luni, după ce s-a înecat în apele Canalului Dunăre - Marea Neagră.

Potrivit Poliţiei Judeţene Constanţa, lucrătorii Postului de Poliţie Transporturi Navale Cernavodă au fost sesizaţi, luni, la ora 14.40, că pe malul stâng al Canalului Dunăre - Marea Neagră a oprit un autoturism Opel din care au coborât două persoane care au intrat în apă. Ulterior, la o distanţă de aproximativ 50 de metri de autoturism, în apele canalului a fost găsit cadavrul Gabrielei Mitu. De asemenea, s-a stabilit că autoturismul aparţine soţului acesteia, Bogdan Mitu, de 30 de ani, din aceeaşi localitate, bănuit a fi a doua persoană care a intrat în apă.

Bărbatul a fost căutat, luni, până la lăsarea întunericului, fără niciun rezultat, investigaţiile fiind reluate, marţi, cu ajutorul a trei scafandri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" al judeţului Constanţa. Scafandrii au căutat trupul bărbatului, dar tot fără rezultat.

În prezent, Bogdan Mitu este dat în urmărire.

Poliţiştii constănţeni care investighează cazul au luat în calcul şi varianta ca bărbatul să o fi ucis pe femeie, după care să se fi aruncat şi el în apă pentru a-şi pune capăt zilelor.

Marţi după-amiază, cadavrul mamei tinerei din Cernavodă care s-a înecat în Dunăre a fost găsit într-un şifonier din locuinţa femeii, iar victima avea faţa tumefiată. Potrivit poliţiştilor constănţeni, trupul femeii a fost descoperit de un prieten de familie, care a anunţat imediat Poliţia, la faţa locului deplasându-se o echipă de poliţişti criminalişti şi judiciarişti a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, coordonată de un procuror.

Sub un pat, în beciul casei, din locuinţa familiei a fost găsit, tot marţi, şi cadavrul tatălui tinerei din Cernavodă, Petre Garoafă (62 de ani).

Un băiat în vârstă de 14 ani, care era luat în asistenţă maternală de către Elena Garoafă şi care era cu cei soţii Mitu în maşină, le-a declarat anchetatorilor că Bogdan Mitu ar fi scos-o pe Gabriela cu forţa din autoturism, ar fi înecat-o şi apoi s-ar fi aruncat şi el în apele canalului.

Bogdan Mitu a fost şi pe lista suspecţilor în cazul dublului asasinat căruia i-au căzut victime socrii săi, Elena Garoafă, de 55 de ani, şi Petre Garoafă, de 62 de ani.

Părinţii Gabrielei Mitu, tânăra din Cernavodă care s-a înecat în Canalul Dunăre-Marea Neagră, au fost ucişi cu zeci de lovituri de cuţit, murind la un interval de 15-20 de minute unul de celălalt, arată una dintre concluziile preliminare ale medicilor legişti.

De asemenea, în cazul Gabrielei Mitu legistii au stabilit că moartea acesteia a fost cauzată de asfixie mecanică prin înec.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici