Prima „autostradă nemţească” din România se va deschide până la Crăciun

  • Înainte de 20 decembrie vom circula pe drumul de intrare în ţară dinspre Bulgaria, a anunţat, joi, secretarul de stat la Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu.
  • Este vorba despre drumul de legătură DN5-Şoseaua de centură-Podul Prieteniei.
4095 afișări
Imaginea articolului Prima „autostradă nemţească” din România se va deschide până la Crăciun

„S-au finalizat terasamentele şi se lucrează la aşternerea straturilor de asfalt pe zona giratoriului din proximitatea punctului vamal Giurgiu. Se amplasează parapetul median şi se montează sistemul anti-orbire. Săptămâna viitoare vor fi realizate marcajele rutiere şi semnalizarea verticală”, a anunţat secretarul de stat.

Potrivit specialiştilor, este prima „autostradă nemţească” din România deoarece drumul expres a fost realizat din beton rutier, care s-a aşternut prin turnare continuă. Datele tehnice arată că s-au turnat până la 1.300 de mc de beton pe zi.
Şoseaua va fi folosită de şoferii care pleacă din România sau vin din Bulgaria.

„Drumul de legătură DN 5 km 60+500 – Şoseaua de Centură – Pod Prieteniei km 61+400, în lungime 5,72 km, are scopul de a asigura conexiunea rutieră între DN5 si punctul de trecere a frontierei Giurgiu. Acesta se desprinde din DN 5, la km 56+197, printr-o intersecţie giratorie şi continuă spre sud, intersectându-se cu DN 5 şi DJ 507, printr-un alt sens giratoriu la km 62+404. Drumul ajunge în sensul giratoriu de la punctul vamal prin Strada Unirii, fiind executat la 4 benzi, două pe fiecare sens, cu aceeaşi structură ca a variantei ocolitoare”, a explicat Irinel Ionel Scriosteanu.

Lucrările au început în luna octombrie, 2021, şi au costat 106,6 milioane de lei, fără TVA. Finanţarea a fost asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici