PRIMA CASĂ: Beneficiarii pot urmări on-line stadiul aprobării garanţiei pentru credite

Persoanele care au solicitat garanţii de la Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) pentru credite prin programul "Prima casă" vor putea să urmărească, de miercuri, stadiul aprobării garantării prin intermediul paginii de internet a Fondului.

936 afișări
Imaginea articolului PRIMA CASĂ: Beneficiarii pot urmări on-line stadiul aprobării garanţiei pentru credite

PRIMA CASĂ: Beneficiarii pot urmări on-line stadiul aprobării garanţiei pentru credite (Imagine: Shutterstock)

"Pe pagina FNGCIMM a fost creat un link către o aplicaţie prin care fiecare beneficiar poate urmări situaţia dosarului său în procedura de aprobare a garanţiei pentru credit. Se consemnează, astfel, momentul în care dosarul este transmis de la banca creditoare către FNGCIMM, momentul în care este preluat şi intră în lucru, aprobarea sau respingerea acestuia, precum şi momentul în care contractul semnat este transmis băncii", se arată într-un comunicat al Fondului.

Concret, pe pagina Fondului, în secţiunea "Prima casă", clienţii trebuie să acceseze link-ul "Stare solicitare" care deschide pagina aplicaţiei de consultare pentru beneficiarii solicitărilor de garantare Prima Casă.

Clientul trebuie să introducă în formular banca la care a depus solicitarea de credit pentru Prima Casă, numele, prenumele, data naşterii titularului de credit, tipul imobilului şi judeţul în care se află imobilul ce urmează a fi achiziţionat.

"Prin această aplicaţie, FNGCIMM va transmite informaţiile respective rapid şi transparent. Nu în ultimul rând, se va îmbunătăţi relaţia cu băncile partenere ale FNGCIMM în programul «Prima casă»", se menţionează în comunicat.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse.

FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării şi susţinerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României.

Garanţia FNGCIMM SA - IFN este de maxim 80% din valoarea împrumutului, fără a depăşi suma de 2,5 milioane euro/beneficiar şi se emite la solicitarea instituţiilor finanţatoare partenere, pentru finanţări aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de către finanţator.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici