Prima creşă din Galaţi, modernizată după Revoluţie. Lucrarea a fost făcută cu fonduri europene

  • S-au încheiat lucrările la prima creşă, modernizată în ultimii 30 de ani, în oraşul Galaţi.
  • Transformarea creşei s-a realizat cu fonduri europene în valoare de aproape 600.000 de euro.
  • În creşă vor fi primiţi zeci de copii cu vârste cuprinse între un an şi trei ani.
1379 afișări
Imaginea articolului Prima creşă din Galaţi, modernizată după Revoluţie. Lucrarea a fost făcută cu fonduri europene

Sursa foto: Mediafaxfoto

Creşa a fost modernizată cu fonduri europene. Vechea clădire s-a transformat în totalitate în urma unei investiţii de aproape 600.000 de euro. Noi sunt şi mobilierul şi echipamentele, iar clădirea are panouri solare şi turbine eoliene.

„În oraşul Galaţi este o problemă cu locurile la creşă. De aceea, este foarte important că am reuşit să modernizăm această creşă. Practic, este o creşă nouă, este prima creşă pe care o transformăm în totalitate în ultimii 30 de ani. Totul este în pas cu vremurile în care trăim, în interior şi la exterior. Creşa are şi panouri solare, turbine eoliene şi senzori de mişcare pentru că am promis că în Galaţi nu mai construim decât respectând mediul înconjurător. Creşa este pentru copiii care vor creşte şi vor avea nevoie de o planetă curată”, a declarat primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

În oraşul Galaţi sunt doar două creşe de stat. În perioada comunistă oraşul avea 15 creşe, dar acestea s-au desfiinţat în ultimii 30 de ani. În prezent, creşele sunt pline, iar părinţii fac liste de aşteptare pentru a prinde un loc. De aceea, Primăria a demarat mai multe proiecte cu fonduri europene şi fonduri proprii pentru construirea unor creşe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici