Prima decizie de încuviinţare a căsătoriei cu un minor: O adolescentă de 17 ani s-a măritat cu bărbatul cu care are un copil

Judecătoria Drăgăşani (Vâlcea) este prima instanţă din ţară care a emis o decizie de încuviinţare a căsătoriei unui minor, întemeiată pe noul Cod Civil, o adolescentă de 17 ani primind permisiunea de a se căsători cu un bărbat cu care are un copil, potrivit infocsm.

1657 afișări
Imaginea articolului Prima decizie de încuviinţare a căsătoriei cu un minor: O adolescentă de 17 ani s-a măritat cu bărbatul cu care are un copil

Prima decizie de încuviinţare a căsătoriei cu un minor: O adolescentă de 17 ani s-a măritat cu bărbatul cu care are un copil (Imagine: Shutterstock)

Decizia instanţei este întemeiată pe faptul că cei doi locuiesc împreună cu copilul şi se ocupă de creşterea şi educarea acestuia.

"Petenta a împlinit deja vârsta de 16 ani, avizul medical eliberat de medicul de familie certifică faptul că este aptă pentru căsătorie, iar părinţii şi-au dat încuviinţarea pentru încheierea căsătoriei", se arată în decizia instanţei citată de infocsm.

Decizia a fost pronunţată în şedinţă publică, în 27 octombrie, iar cei doi s-au căsătorit două zile mai târziu.

Noul Cod civil prevede că, pentru motive temeinice, minorul care a împlinit vârsta de 16 ani se poate căsători în temeiul unui aviz medical, cu încuviinţarea părinţilor săi sau, după caz, a tutorelui şi cu autorizarea instanţei de tutelă în a cărei circumscripţie minorul îşi are domiciliul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici