Prima etapă de înscrieri în clasa pregătitoare s-a încheiat: 63.743 de cereri, peste estimări

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a înregistrat 163.743 cereri pentru înscrierea în clasa pregătitoare, cu peste 1.000 mai mult decât numărul de copii estimat, până luni seară, când s-a încheiat prima etapă de înscrieri, potrivit unui comunicat.

555 afișări
Imaginea articolului Prima etapă de înscrieri în clasa pregătitoare s-a încheiat: 63.743 de cereri, peste estimări

Prima etapă de înscrieri în clasa pregătitoare s-a încheiat: 63.743 de cereri, peste estimări (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Până luni, la ora 20.00, au fost înregistrate 163.743 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2013 - 2014, adică 100,8% din totalul numărului de copii estimat, respectiv 162.429. Din totalul de 163.743 de solicitări, 130.950 sunt pentru copiii care împlinesc 6 ani înainte de 1 septembrie 2013, iar 32.950 pentru copiii care împlinesc 6 ani începând cu această dată.

MEN mai precizează că 6.585 de cereri au fost completate online, pe formularul disponibil pe site-ul ministerului, la secţiunea Înscrierea în învăţământul primar.

Dintre cele 6.585 de formulare, 6.059 au fost validate la secretariatele unităţilor de învăţământ unde părinţii au aplicat.

Afişarea listei copiilor înscrişi în prima etapă se va face în data de 29 aprilie, la sediul fiecărei unităţi de învăţământ, pe site-urile şcolilor, acolo unde acestea există, şi a inspectoratelor şcolare judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti.

Cea de-a doua etapă de înscriere se va desfăşura în perioada 8 - 17 mai şi este destinată doar copiilor care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ, după prima etapă, iar lista finală va fi publică în data de 24 mai.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie a declarat, luni, că speră ca ponderea celor pentru care nu se va identifica nicio soluţie în prima etapă de înscrieri să fie mică, şcolile şi inspectoratele având o misiune grea în săptămâna de evaluare a cererilor.

"Sper ca ponderea celor pentru care nu se va identifica nicio soluţie în prima etapă de înscrieri, în clasa I şi pregătitoare să fie mică, chiar zero. Evident că presiunea cea mai mare este în Bucureşti. Dar înscrierile au decurs foarte bine, dacă numai la clasa pregătitoare au fost 163.743 cereri, în prima etapă", a mai spus ministrul Pricopie.

El a mai declarat că, în acest an, au fost simplificate procedurile pentru părinţi, dar greul abia începe pentru şcoli şi inspectorate.

"Încercăm să dăm soluţii la prima opţiune. De marţi, inspectoratele şcolare şi şcolile, prin consiliile de administraţie vor analiza cererile, pentru a gasi soluţii fiecărui caz în parte. Apoi, inspectoratele vor valida rezultatele. Vor fi date şi aprobări pentru suplimentări de locuri, dar numai acolo unde spaţiile permit, fără supraaglomerarea unităţilor", a mai spus Remus Pricopie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici