Dosar penal în cazul morţilor din Timişoara. Prima reacţie a primarului Nicolae Robu: „Vinovaţii trebuie exemplar pedepsiţi”/ Care este starea victimelor: 12 copii şi 8 adulţi, internaţi în spital

Primarul Nicolae Robu crede că vinovaţii în cazul tragediei produse într-un bloc din Timişoara, unde trei persoane au murit după o acţiune de deratizare, trebuie pedepsiţi exemplar. De asemenea, Ministerul Sănătăţii anunţă că, după deratizarea de la Timişoara, 12 copii şi 8 adulţi au fost internaţi în spital, aceştia fiind în stare bună, cu o evoluţie favorabilă.

7363 afișări
Imaginea articolului Dosar penal în cazul morţilor din Timişoara. Prima reacţie a primarului Nicolae Robu: „Vinovaţii trebuie exemplar pedepsiţi”/ Care este starea victimelor: 12 copii şi 8 adulţi, internaţi în spital

Dosar penal în cazul morţilor din Timişoara. Prima reacţie a primarului Nicolae Robu

UPDATE ora 21.00 Ministerul Sănătăţii: 12 copii şi 8 adulţi, internaţi după deratizarea din Timişoara

La Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Louis Ţurcanu” din Timişoara se află internaţi 12 copii cu evoluţie favorabilă şi monitorizaţi până marţi şi 5 adulţi însoţitori, informează Ministerul Sănătăţii.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă sunt internaţi 8 adulţi, în stare stabilă, în vreme ce la locul de cazare se află 4 persoane.

Reprezentanţii Ministerului anunţă că cifrele sunt în dinamică.


Primarul Timişoarei Nicolae Robu susţine, într-o postare pe Facebook, că femeia şi cei doi copii şi-au pierdut viaţa „în urma nerespectării normelor în vigoare de către persoane iresponsabile implicate în procesul de deratizare”.

„Desigur, e în derulare o anchetă şi probabil va urma un proces judiciar care va stabili responsabilităţile şi pedepsele conexe, dar asta nu-i poate readuce la viaţă pe cei decedaţi! Este inadmisibil ca lucruri cu asemenea consecinţe potenţiale să fie tratate cu atâta superficialitate de unii semeni ai noştri! Ei trebuie exemplar pedepsiţi!”, a mai scris Nicolae Robu pe pagina de socializare.

Acesta susţine că Primăria nu are nicio legătură cu ceea ce s-a întâmplat, pentru că deratizarea s-a făcut pe un domeniu privat.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, şapte pacienţi, dintre care trei copii, sunt internaţi în spitalele din Timişoara în urma acestui caz.

Poliţia a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă

A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă după tragedia care a avut loc la Timişoara, unde o femeie şi doi copii au murit, după ce în bloc s-a făcut deratizare, potrivit şefului IPJ Timiş, Aurelian Alin Petecel.

„Inspectoratul de Poliţie a fost sesizat la orele prânzului cu privire la decesul celor trei persoane. S-a constituit echipă complexă de urgenţă la faţa locului. Primele măsuri au fost luate. Sunt măsuri de conservare. Am încercat să identificăm eventuale suspiciuni cu privire la anumite persoane sau societăţi comerciale. S-a stabilit în urma primelor verificări că e o societate comercială care a efectuat activităţi de deratizare. Am mers pe acest fir, am încercat să identificăm de urgenţă dacă au mai fost locaţii în care să s-a efectuat deratizare de către această societate comercială. Facem verificări. Este un dosar penal în acest moment sub supravegherea unui procuror pentru fapta de ucidere din culpă”, a spus Petecel.

Un copil de 3 ani, un bebeluş de 9 zile şi mama acestuia au murit, după ce în blocul în care locuiau s-a făcut o dezinsecţie. Iniţial, victimele au chemat Ambulanţa, deoarece prezentau tulburări digestive, dar au refuzat să fie duse la spital. Ambulanţa a sesizat apoi autorităţile pentru că a fost chemată de mai multe ori la aceeaşi adresă. Purtătorul de cuvânt al Spitalul de copii „Louis Ţurcanu”, Mihai Gafencu, declara pentru MEDIAFAX că la spital sunt alţi 3 copii cu simptomele unei intoxicaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici