Prima ţară din Europa care oferă femeilor trei zile de „concediu menstrual” în fiecare lună

  • Spania va oferi până la trei zile libere în fiecare lună tuturor angajatelor care au dureri severe în perioada menstruală.
  • Noua politică face parte dintr-un pachet de măsuri menite să protejeze sănătatea menstruală şi reproductivă.
2488 afișări
Imaginea articolului Prima ţară din Europa care oferă femeilor trei zile de „concediu menstrual” în fiecare lună
„Dreptul la sănătatea menstruală nu a fost vreodată discutat, iar realitatea e una sumbră. Una din patru femei nu îşi permite produse de igienă feminină”, declară Secretarea de stat pentru Egalitate şi Eliminarea Violenţei de Gen, Ángela Rodríguez.
 
Pachetul include, totodată, eliminiarea necesităţii aprobării parentale pentru adolescentele de 16 şi 17 ani care doresc să facă întrerupere de sarcină. Totodată, taxele la tampoane şi absorbante vor fi scoase. 
 
De asemenea, femeile care aleg să facă întrerupere de sarcină vor primi zile de concediu. 
 
Dacă pachetul de legi va trece, Spania va deveni prima ţară europeană care va oferi femeilor de pe piaţa muncii dreptul la concediu menstrual. 
 
Guvernul va aproba noua măsura săptămâna viitoare.
 
În lume, există deja state care implementează cu succes măsura, precum Japonia, Coreea de Sud, Indonezia şi Zambia. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici