Prima temperatură negativă din această toamnă: minus 2 grade Celsius la Miercurea Ciuc

Cea mai scăzută temperatură din ţară, minus 2 grade Celsius, s-a înregistrat, joi dimineaţă, la Miercurea Ciuc, fiind prima valoare negativă din această toamnă.

535 afișări
Imaginea articolului Prima temperatură negativă din această toamnă: minus 2 grade Celsius la Miercurea Ciuc

Prima temperatură negativă din această toamnă: minus 2 grade Celsius la Miercurea Ciuc (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Meteorologul Gyorffi Tunde de la Staţia Meteorologică din Miercurea Ciuc a declarat că în aceastã dimineaţă s-a înregistrat, în jurul orei 7.30,  temperatura de minus 2 grade Celsius şi a stagnat la aceeaşi valoare timp de aproximativ o oră.

"În această dimineaţă am înregistrat la Miercurea Ciuc minus 2 grade Celsius, fiind prima teperatură negativă din această toamnă. Totodată, la sol s-a instalat bruma", a precizat Gyorffi Tunde.

Şi în alte localităţi ale judeţului Harghita s-au înregistrat temperaturi scăzute, joi dimineaţă. Astfel, la Joseni au fost minus 0,8 grade Celsius, în timp ce la Topliţa s-au înregistrat două grade Celsius.

Cea mai ridicată valoare termică din judeţ, de 7,3 grade Celsius, a fost consemnată la Staţia Meteo din Pasul Bucin, în timp ce la Odorheiu Secuiesc au fost 6,4 grade Celsius.

Minima absolută a lunii septembrie în judeţul Harghita a fost de minus 10 grade Celsius în anul 1977, maxima absolută a lunii, de 33,8 de grade, fiind consemnată în 1952.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici