Primăria Bucureşti nu a aprobat mitingul anunţat de taximetrişti pentru perioada 22-26 aprilie

Primăria Bucureşti nu a aprobat mitingul pe care două asociaţii ale transportatorilor şi taximetriştilor voiau să-l organizeze în perioada 22-26 aprilie, motivând că acesta ar fi afectat grav traficul rutier şi activitatea instituţiilor publice.

40 afișări
Imaginea articolului Primăria Bucureşti nu a aprobat mitingul anunţat de taximetrişti pentru perioada 22-26 aprilie

Primăria Bucureşti nu a aprobat mitingul anunţat de taximetrişti pentru perioada 22-26 aprilie (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Cele două entităţi sunt Asociaţia Profesională a Transportatorilor în regim de Taxi şi Închiriere (APTI) şi Federaţia Operatorilor Români de Transport, nemulţumite că angajaţii Direcţiei de Transport din Primăria Generală Bucureşti (PMB) refuză să prelungească autorizaţiile de taxi expirate la sfârşitul lunii februarie.

Altă nemulţumire vizează un articol din OUG care prevede interzicerea staţionării taxiurilor în altă localitate decât în cea de autorizare, astfel că taximetrele înregistrate în Capitală nu vor mai putea efectua transporturi de la Aeroportul Otopeni, care se află în judeţul Ilfov, sau centrele comerciale amplasate în acelaşi judeţ.

Primăria a propus FORT o soluţie, pe care însă asociaţia a respins-o "din considerente ce ţin de lipsa de impact", se arată într-un comunicat al federaţiei, remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

"FORT consideră neîndreptăţită şi discriminatorie poziţia Primăriei Municipiului Bucureşti, care, într-un context similar (mitingul COTAR, n.r.), aprobase o astfel de organizare (...) Totodată, FORT consideră că numai o manifestare de protest de amploare, organizată şi aprobată conform solicitărilor actuale, poate declanşa cu adevărat decizia politică a premierului, în contextul în care dialogul este în continuare refuzat", se menţionează în comunicat.

Conducerea FORT va analiza situaţia, urmând să ia o decizie cât mai curând, şi solicită o întâlnire cu premierul Emil Boc pentru a discuta despre actele normative de la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

Transportatorii urmau să protesteze în Bucureşti în Piaţa Victoriei, Bulevardele Aviatorilor şi Kiseleff şi şoseaua de centură. Totodată, ei au anunţat că vor pleca spre Bruxelles cu 20 de maşini pentru a picheta sediului Comisiei Europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici