Primăria Capitalei a dat undă verde pentru un bloc de cinci etaje pe Calea Victoriei

Consilierii generali de la Primăria Capitalei au aprobat, miercuri, un proiect controversat, care presupune ridicarea unei clădiri cu cinci etaje pe Calea Victoriei nr. 200, vizavi de Palatul Cantacuzino. Fostul consilier Roxana Wring spune că proiectul este o distrugere a patrimoniului.

2248 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei a dat undă verde pentru un bloc de cinci etaje pe Calea Victoriei

Undă verde pentru un bloc de cinci etaje pe Calea Victoriei

Primăria Capitalei şi-a dat avizul, miercuri, pentru ridicarea într-o zonă plină de monumente istorice a unei clădiri cu cinci etaje.

„Este un caz tipic de distrugere a patrimoniului sub pretextul protejării lui. Imobilul care ar trebui protejat ar urma să fie, de fapt, schilodit şi sufocat de o construcţie ce nu are nimic în comun cu specificul zonei. Mai precis, casa de pe Victoriei 200 ar urma să primească un etaj şi o continuare în partea din spate. Evident, asta nu este protejare a patrimoniului, ci distrugere cu premeditare. Pentru că nu poţi pretinde că protejezi ceva atâta vreme cât păstrezi doar carcasa, schimbând cu totul volumetria, încadrarea în parcelă şi anulând identitatea şi personalitatea vechii clădiri”, este de părere Roxana Wring, fost consilier municipal, care militează pentru protejarea patrimoniului architectural în Capitală.

Proiectul a trecut cu 30 de voturi pentru, 10 împotrivă şi 7 abţineri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici