Primăria Capitalei: Am prevăzut bani pentru o pasarelă în Herăstrău/ Ministerul Transporturilor nu şi-a dat acordul

Primăria Capitalei susţine că a prevăzut fonduri încă din anul 2015 pentru construirea unei pasarele pietonale peste Parcul Herăstrău, însă Ministerul Transporturilor nu şi-a dat avizul pentru realizarea acesteia.

1168 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei: Am prevăzut bani pentru o pasarelă în Herăstrău/ Ministerul Transporturilor nu şi-a dat acordul

Primăria Capitalei: Am prevăzut bani pentru o pasarelă în Herăstrău/ Ministerul Transporturilor nu şi-a dat acordul

"Primăria Municipiului Bucureşti a încercat încă din anul 2015 să găsească o soluţie sigură pentru pietonii şi bicicliştii care traversează neregulamentar Parcul Herăstrău pe podul de cale ferată. Deşi ALPAB avea prevăzuţi bani în buget pentru construcţia unei pasarele, Ministerul Transporturilor nu şi-a dat avizul pentru realizarea acesteia. (…) Atât n 2015, cât şi în anul 2016, Ministerul Transporturilor a refuzat propunerea Municipalitaţii, argumentând că soluţia propusă nu se încadrează în regulile privind amplasarea şi autorizarea constucţiilor în zona de protecţie a căii ferate", se arată într-un comunicat de presă emis, miercuri, de Primăria Capitalei.

În prezent, trecerea pietonilor şi a bicicliştilor de pe un mal pe altul al Lacului Herăstrău se face pe lângă calea ferată Bucureşti-Constanţa, pe podul de cale ferată, parcul fiind despărţit de Şoseaua Bucureşti – Ploieşti. Traversarea dintr-o parte în cealalta se realizează în condiţii dificile, având în vedere proiectarea structurii cu scări cu trepte şi unghi de înclinare mare, ceea ce face imposibilă deplasarea persoanelor cu dizabilităţi locomotorii. Mai mult, de-a lungul timpului în această zonă au avut loc mai multe accidente.

Marţi, un copil de 16 ani fost electrocutat pe pasarela de peste DN1, în zona Mioriţia, minorul prezentând arsuri de gradul 2 şi 3 pe 90% din suprafaţa corpului. Tânărul a fost transportat la Spitalul Grigore Alexandrescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici