Primăria Capitalei oferă ajutoare sociale lunare pentru familiile monoparentale, de până la 1.200 lei. Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească solicitanţii. Ce alte "stimulente" mai oferă administraţia

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a decis, în şedinţa de marţi, aprobarea proiectului prin care se acordă ajutoare sociale familiilor monoparentale, ale căror venituri medii lunare nu depăşesc suma de 530 de lei.

857 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei oferă ajutoare sociale lunare pentru familiile monoparentale, de până la 1.200 lei. Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească solicitanţii. Ce alte "stimulente" mai oferă administraţia

Primăria Capitalei decide marţi dacă dă ajutoare sociale pentru familiile monoparentale, de până la 1.200 lei

Decizia a fost luată cu 49 de voturui „pentru”, unul „împotrivă” şi o abţinere.

În cadrul dezbaterilor organizate anterior votului, consilierul PNL Cătălin Ionuţ Deaconescu a reproşat faptul ca, în proiect, nu au fost incluse şi familiile care au un membru în închisoare sau internat într-un spital de psihiatrie.

Potrivit proiectului, semnat de primarul general Gabriela Firea, pentru familia monoparentală al cărei venit mediu lunar pe membru de familie se situează până la 200 de lei inclusiv, ajutorul ar putea fi în cuantum de: 300 de lei pentru familia cu un copil, 600 de lei pentru familia cu doi copii, 900 de lei pentru familia cu trei copii şi 1.200 de lei pentru familia cu patru copii sau mai mulţi.

Totodată, proiectul mai prevede acordarea unui ajutor social comunitar lunar pentru familia monoparentală al cărei venit mediu lunar pe membru de familie este cuprins între 201-530 lei, după cum urmează: 200 de lei pentru familia cu un copil, 400 de lei pentru familia cu doi copii, 600 de lei pentru familia cu trei copii şi 800 de lei pentru familia cu patru copii sau mai mulţi.

„Sumele vor fi acordate de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, (…) Beneficiarii prezentului proiect sunt familiile cu domiciliul sau reşedinţa pe raza administrativ-teritorială a Municipiului Bucureşti, formate din persoană singură şi copii în vârstă de până la 18 ani, aflaţi în întreţinere şi care locuiesc împreună cu aceasta. Prin persoană singură se înţelege persoana care se află în una dintre următoarele situaţii: este necăsătorită, este văduvă, este divorţată, al cărei soţ/soţie este declarat/declarată dispărut/dispărută prin hotărâre judecătorească; al cărei soţ/soţie este arestat/arestată preventiv pentru o perioadă mai mare de 30 de zile sau execută o pedeapsă privativă de libertate şi nu participă la întreţinerea copiilor”, se arată în proiectul de hotărâre a CGMB.

De la începulul anului, Primăria Capitalei a acordat mai multe tipuri de ajutoare. Astfel, unul dintre acestea constă într-un stimulent financiar de 2.500 de lei pentru fiecare copil născut începând cu data de 26 iunie 2017. Pentru obţinerea stimulentului trebuie ca măcar unul dintre părinţi să aibă domiciliul sau reşedinţa pe raza municipiului Bucureşti, iar naşterea copilului să fi fost înregistrată într-o maternitate publică sau privată din Capital. Termenul de depunere a dosarului este o lună de la data naşterii copilului.

După 29 mai, şi cuplurile care se căsătoresc primesc un stimulent din partea Municipalităţii, în cuantum de 1.500 de lei. Pentru a primi ajutorul financiar, familiile trebuie să îndeplinească mai multe condiţii cumulativ. Astfel, cel puţin unul dintre soţi trebuie să se afle la prima căsătorie, cel puţin unul dintre soţi să aibă domiciliul sau reşedinţa pe raza municipiului Bucureşti şi cel puţin unul dintre soţi să aibă vârstă cuprinsă între 18-35 ani.

Suma de 500 de lei este acordată, lunar, de Primăria Capitalei, şi persoanelor cu handicap. Condiţia pentru a beneficia de acest ajutor este ca persoana respectivă să aibă domiciliul sau reşedinţa în Capitală, certificatul de încadrare în grad de handicap să fie emis de către una dintre Comisiile de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap de la nivelul sectoarelor Capitalei, iar beneficiarul să aibă plătite toate taxele către bugetul de stat.

În luna iulie, Consiliului General al Capitalei a decis ca Primăria să acorde un ajutor financiar lunar pentru copiii cu handicap care au domiciliul în Bucureşti, în cuantum de 1.000 de lei, lunar.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici