Primăria Capitalei face nucleu de mobilizare împotriva "atacurilor masive" ale omizii păroase

Primăria Capitalei anunţă că a decis constituirea unui nucleu de mobilizare pentru combaterea "atacurilor masive" ale omizii păroase, reclamate în ultimele zile de sute de cetăţeni din trei sectoare, specialiştii de la Centrul de Protecţia a Plantelor estimând stoparea "fenomenului" în 4-5 zile.

601 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei face nucleu de mobilizare împotriva "atacurilor masive" ale omizii păroase

Primăria Capitalei face nucleu de mobilizare împotriva "atacurilor masive" ale omizii păroase (Imagine: Adrian Lupea/Mediafax Foto)

"Primăria Municipiului Bucuresti, prin Centrul de Protecţie a Plantelor, a decis constituirea unui nucleu de mobilizare în vederea combaterii atacurilor masive de Hyphantria Cunea (omida păroasă), înregistrate în trei sectoare din Capitală. Canicula din ultimele zile a reprezentat un factor favorabil dezvoltării acestor omizi", se arată într-un comunicat de vineri al municipalităţii.

Potrivit sursei citate, echipa formată din specialişti ai Centrului de Protecţie a Plantelor "acţionează cu substanţe fitosanitare în fiecare zi", folosind "concentraţia lor maximă". Astfel, specialiştii primăriei estimează că în fenomenul va fi stopat în următoarele patru-cinci zile.

"Echipele se deplasează în teren în funcţie de sesizările primite, termenul de finalizare al acestora fiind de 48 de ore. Precizăm că până la data de 25 august au fost primite 234 de sesizări de la autorităţile locale, precum şi de la cetăţenii Capitalei, 63 dintre ele din Sectorul 3, 111 din Sectorul 4 şi 60 din Sectorul 5.

Până vineri după-amiază, 154 din cele 234 de sesizări fuseseră soluţionate, însă alte 93 au fost primite vineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici