Primăria Capitalei găseşte BANI pentru infrastructura din Prelungirea Ghencea, după nenumărate proteste în stradă

Consiliul General al Municipiului Bucureşti va dezbate, miercuri, un proiect care prevede finanţarea unuia dintre cele mai importante planuri de infrastructură – „Supralărgire Prelungirea Ghencea”. Primăria Capitalei vrea să aloce 558 de milioane de lei pentru acest proiect.

1683 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei găseşte BANI pentru infrastructura din Prelungirea Ghencea, după nenumărate proteste în stradă

Primăria Capitalei găseşte, în sfârşit, BANI pentru infrastructura din „Prelungirea Ghencea”, după nenumărate acţiuni în stradă ale unui grup civic

Mult aşteptatul proiect care prevede lărgirea arterei „Prelungirea Ghencea” a ajuns în faza privind finanţarea acestuia. Astfel, Consiliul General al Muncipiului Bucureşti va spune votului, miercuri, aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul „Penetraţie Prelungirea Ghencea -Domneşti şi Supralărgire Bulevardul Ghencea între strada Braşov şi Terminal 41”.

Potrivit proiectului de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de miercuri, investiţia se ridică la peste 558 de milioane de lei (inclusiv TVA).

Obiectivele proiectului sunt: lărgire la patru benzi a arterei Prelungirea Ghencea, între str. Braşov şi Centura Bucureşti; realizarea unei piste de biciclete; realizare cale dublă de tramvai; amenajare trotuare; modernizarea sistemului de iluminat; modernizarea şi extinderea reţelei de apă şi canal; construirea unui nod intermodal cu parcare supraetajată la capătul Bulevardului Prelungirea Ghencea, în zona nodului rutier de la Domneşti; lărgirea la patru benzi şi păstrarea liniei de tramvai existente pe Bulevardul Ghencea până la capătul liniei 41.

În ultimii ani, locuitorii din zona „Prelungirea Ghencea” au organizat numeroase proteste în stradă, nemulţumiţi de infrastructura precară din zonă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici