Primăria Capitalei înfiinţează propria firmă de construcţii destinată locuinţelor pentru tineri

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a decis, luni, înfiinţarea Trustului de Clădiri Metropolitane, o societate comercială aflată sub autoritatea municipalităţii, care va avea ca principal obiect de activitate construirea de locuinţe pentru tineri.

4246 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei înfiinţează propria firmă de construcţii destinată locuinţelor pentru tineri

Primăria Capitalei înfiinţează propria firmă de construcţii destinată locuinţelor pentru tineri (Imagine: ALEXANDRU DOBRE/MEDIAFAX FOTO)

"Primăria Generală a Capitalei, prin acest trust, va construi locuinţe sociale şi locuinţe pentru tineri. Nu intră sub nicio formă în coliziune sau în concurenţă cu dezvoltatorii sau contructorii imobiliari de pe piaţa liberă deoarece această nişă niciodată nu va putea să aibă resursele financiare pentru a contracta un credit de la o bancă comercială sau a contracta un împrumut sau o achiziţie directă de la un dezvoltator imobiliar. Toate achiziţiile pentru materiale de construcţii se vor face prin licitaţii respectând în litera şi spiritul său legislaţia în vigoare în materie de licitaţii. De asemenea, se supune contrului şi verificării Curţii de Conturi", a declarat Gabriela Firea.

Proiectul de înfiinţare a societăţii de construcţii a fost adoptat de Consilierii Generali cu 36 de voturi pentru, o abţinere şi patru voturi împotrivă.

Membrii fondatori ai societăţii şi acţionarii acesteia vor fi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, care va deţine un număr de 119.880 de acţiuni, reprezentând 99,9% din capitalul social şi SC Service Ciclop SA, care va avea 120 de acţiuni, însemnând 0,1% din capitalul social. Valoarea totală a capitalului social este de 12.000.000 de lei.

SC Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti SA va avea ca obiect principal de activitate construcţia de locuinţe în vederea vânzării şi închirierii lor, apartamente cu destinaţia de locuinţe sociale, de necesitate, locuinţe pentru tinerii căsătoriţi, cu vârsta de cel mult 35 de ani, sau pentru alte categorii de persoane ce vor fi hotărâte de Consiliu. De asemenea, Trustul de Clădiri Metropolitane ar urma să aibă ca activiăţi conexe şi tăierea şi rindeluirea lemnului, fabricarea unor produse din beton sau construcţii metalice, comerţ al produselor din ceramică, cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare, închiriere şi leasing autovehicule, administrarea imobilelor pe bază de comision sau contract, activităţi de arhitectură sau de întreţinere, construcţii hidroelectrice, transporturi rutiere de mărfuri sau servicii de mutare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici