Primăria Capitalei, revoltată de toaletarea agresivă a copacilor. Vor începe controale în toate sectoarele

Primăria Capitalei trage un semnal de alarmă cu privire la toaletarea copacilor care în multe cazuri s-a făcut agresiv, cu eliminarea coronamentului. Simona Popa, directorul Direcţiei de Mediu, a precizat că se vor face controale în toate sectoarele şi se vor aplica sancţiuni în acest sens.

2267 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei, revoltată de toaletarea agresivă a copacilor. Vor începe controale în toate sectoarele

Primăria Capitalei trage semnal de alarmă cu privire la toaletarea copacilor: S-a intervenit agresiv

„Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), în calitate de avizator al intervenţiilor asupra arborilor şi arbuştilor situaţi atât pe domeniul public al Muncipiului Bucureşti cât şi pe domeniul privat, a emis un aviz cu caracter general, pentru lucrările specifice perioadei de vegetaţie, sau de repaus vegetativ al arborilor. Aceste avize sunt eliberate cu scopul de asigura administratorilor domeniului public posibilitatea de planificare a lucrărilor”, a declarat, marţi, Simona Popa, director al Direcţiei de Mediu din cadrul Primăriei Capitalei.

Potrivit şefei de la Mediu, la PMB s-au primit în ultima perioadă multiple sesizări în ceea ce priveşte toaletarea agresivă a copacilor din oraş.

„Ne aflăm în perioada în care aceste lucrări se execută, administratorii sectoarelor din Capitală au demarat lucrările de întreţinere, iar concomitent cu aceste activităţi, la nivelul Municipiului Bucureşti s-au primit multiple reclamaţii cu privire la intervenţii agresive asupra arborilor, ceea ce poate determina pe termen scurt şi mediu intrarea prematură în declin biologic, chiar uscarea acestora”, mai susţine Simona Popa.

Potrivit sursei citate, în perioada următoare, PMB va desfăşura controale pentru verificarea modului în care s-au toaletat copacii.

„În perioada imediat următoare, vor fi demarate verificări asupra modului în care au fost aplicate lucrările de întreţinere a copacilor, iar în situaţiile în care se vor constata lucrări neconforme, tăieri agresive, eliminare de coronamente, încălcând prevederile tehnice ale acestui aviz, se vor aplica sancţiuni, care pot merge până la eliminarea acestui aviz cu caracter general”, a mai precizat Popa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici