Primăria Capitalei va restaura Palatul Voievodal „Curtea Veche”. La cât se ridică valoarea investiţiei

Primăria Capitalei va demara, săptămâna viitoare, restaurarea Palatului Voievodal „Curtea Veche” din Centrul Istoric al Bucueştiului, lucrare care va fi executată de Compania Municipală Consolidări. Investiţia este de 38 de milioane de lei şi va dura doi ani şi opt luni.

1058 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei va restaura Palatul Voievodal „Curtea Veche”. La cât se ridică valoarea investiţiei

Primăria Capitalei va restaura Palatul Voievodal „Curtea Veche”. La cât se ridică valoarea investiţiei

Potrivit Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), lucrările de consolidare vor începe săptămâna viitoare, după ce PMB a încheiat un contract cu Compania Municipală Consolidări SA, prin care Palatul Voievodal „Curtea Veche” va fi consolidat, restaurat şi redat circuitului turistic.

„Restaurarea Palatului Voievodal Curtea Veche constituie un element foarte important în cadrul programului de consolidări pe care l-am demarat la nivelul Municipalităţîi. Este vorba despre un monument istoric esenţial în trecutul Capitalei României şi ne dorim să îi redăm valoarea de altădată. (…) Palatul va deveni un punct esenţial pe harta atracţiilor turistice ale Bucureştiului, mai ales că, potrivit proiectului de restaurare şi consolidare, acesta se va transformă într-un spaţiu muzeal divers, cu expoziţii şi zone dedicate manifestărilor culturale”, a declarat, joi, primarul general Gabriela Firea, prin intermediul unui comunicat de presă al PMB.

Vechiul Palat Voievodal este alcătuit, potrivit PMB, dintr-un corp cu pivniţe acoperite în terasă circulabilă, iar în zona de nord se păstrează ruinele fostei băi turceşti, alcătuită dintr-un subsol acoperit cu boltă cilindrică şi protejat de un acoperiş provizoriu.

„În plus, pe lângă acestea s-au mai păstrat sub formă de ruină, un set de ziduri care marchează conturul fostului palat voievodal. Ruinele sunt amplasate în general în spaţii deschise”, se arată în comunicatul PMB.

Potrivit sursei citate, după finalizarea lucrărilor de restaurare, Palatul Voievodal Curtea Veche va deveni un spaţiu muzeal. Termenul de execuţie a lucrărilor de este 32 de luni calendaristice, iar contractul de lucrări are o valoare de aproximativ 38 milioane de lei, exclusiv TVA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici