Primăria Capitalei vine cu lămuriri în cazul spitalelor de copii fără apă caldă şi căldură

Primăria Capitalei a venit cu precizări, vineri seara, după ce Spitalul de Marie Curie şi Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robănescu au rămas 3 zile fără apă caldă şi căldură.„Lucrarea a presupus înlocuirea unor porţiuni de conductă cu o vechime de peste 50 de ani”,arată Primăria.

488 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei vine cu lămuriri în cazul spitalelor de copii fără apă caldă şi căldură

Primăria Capitalei vine cu lămuriri în cazul spitalelor de copii fără apă caldă şi căldură

Potrivit unui comunicat transmis, vineri seara, de Primăria Capitalei, RADET a început în acest an cel mai amplu program de reparaţii, modernizări şi înlocuiri de subansamble tehnice, după o perioadă de zeci de ani fără investiţii în sistemul de termoficare, iar în planul de lucrări prioritare au fost introduse zonele care au creat probleme în sezonul anterior de încălzire, dar au fost dispuse lucrări şi în zone cu risc ridicat de producere a unor avarii, precum zona Bulevardului Constantin Brâncoveanu.

„Lucrarea a presupus înlocuirea unor porţiuni de conductă cu o vechime de peste 50 de ani. Subliniem faptul că efectuarea acestor lucrări a fost decisă pentru a putea preîntâmpina eventualele avarii şi a presupus înlocuirea unor porţiuni de conductă din magistrala Berceni - DN800 care alimentează şi spitalele Spitalul Marie Curie şi Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robănescu”, arată Primăria Capitalei, în comunicat.

Reprezentanţii Primăriei precizează că lucrarea a început în dimineaţa zilei de marţi, 12 noiembrie 2019, când au fost mobilizate echipe RADET din mai multe sectoare şi a fost finalizată joi seara. Astfel, în cursul dimineţii de vineri spitalul a beneficiat de apă caldă şi căldură.

„Este important de subliniat că spitalul a fost anunţat, înainte de începerea lucărilor, pentru a putea asigura sursa alternativă de încălzire, aşa cum prevăd normativele în vigoare”, mai spun sursele citate.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Marie Curie şi Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robănescu, s-au confruntat timp de trei zile cu lipsa apei calde şi a căldurii în saloanele în care pacienţi sunt copii.

Deşi problema a fost remediată vineri dimineaţă, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au informat că o echipă a ministerului, condusă de secretarul de stat Horaţiu Moldovan se va deplasa imediat la unitatea sanitară Marie Curie pentru a verifica situaţia.

Taguri:
primărie,
radet,
spital

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici