Primăria Capitalei vrea să majoreze alocaţiile de hrană din spitalele bucureştene

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti de luni se regăseşte un proiect pentru majorarea cu 50% a nivelului alocaţiilor de hrană din spitale. În prezent, această alocaţie nu este mai mare de 20 de lei pe zi.

223 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei vrea să majoreze alocaţiile de hrană din spitalele bucureştene

Primăria Capitalei vrea să majoreze alocaţiile de hrană din spitalele bucureştene

Astfel, proiectul prevede „creşterea alocaţiilor pentru consumurile colective din unităţile sanitare publice aflate în administrarea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti privind nivelul alocaţiilor de hrană pentru consumurile colective din unităţile spitaliceşti”.

„Creşterea calităţii actului medical din spitale reprezintă preocuparea principală a instituţiei noastre. Alimentaţia bolnavilor constituie o componentă importantă a tratamentului afecţiunilor medicale şi are un rol important în acordarea asistenţei medicale spitaliceşti pentru asigurarea necesarului caloric şi a conţinutului în proteine, lipide şi alte elemente nutritive, precum şi a unor regimuri alimentare corespunzătoare diverselor afecţiuni”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

În prezent, alocaţia zilnică de hrană în spitalele româneşti este cuprinsă între 5 şi 20 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici