Primăria Capitalei vrea să ofere 450 lei pentru achiziţionarea de rechizite. Ce venit pe membru de familie trebuie să aibă cei care vor solicita ajutorul

Primăria Capitalei îşi propune să ofere 450 de lei copiilor din învăţământul primar şi gimnazial pentru procurarea rechizitelor şcolare. Ajutorul se oferă odată pe an elevilor cu venit pe membru de familie mai mic de 1.900 de lei, se arată într-un proiect de hotărâre a CGMB.

1473 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei vrea să ofere 450 lei pentru achiziţionarea de rechizite. Ce venit pe membru de familie trebuie să aibă cei care vor solicita ajutorul

Primăria Capitalei vrea să ofere 450 lei pentru achiziţionarea de rechizite. Ce venit pe membru de familie trebuie să aibă cei care vor solicita ajutorul

„Beneficiarii sunt părinţii/reprezentanţii legali ai copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 şi 14 ani, încadraţi într-o formă de învăţământ publică sau privată, cu reşedinţa sau domiciliul stabil în Bucureşti de cel puţin şase luni. (...) Produsele care pot fi achiziţionate cu sprijinul financiar sunt: Cărţi pentru copii, rechizite şi papetării pentru copii”, se arată într-un proiect de hotărâre al Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Astfel, elevii pot primi un sprijin financiar o dată pe an şcolar dacă au un venit pe membru de familie mai mic de 1.900 de lei.

Pentru a intra în posesia acestor bani, părinţii trebuie să trimită o cerere de solicitare, doar prin poştă, la adresa: strada Constantin Mille nr.10. De asemenea, părinţii trebuie să locuiască în Bucureşti de cel puţin şase luni, iar copilul trebuie să fie înscris la o şcoală din Capitală.

Autorităţile îşi propun ca, prin acest proiect, să prevină abandonul şcolar. În expunerea de motive a proiectului se arată că 18,5% din populaţia română cu vârstă preşcolară şi şcolară nu face parte din sistemul naţional de educaţie.

Ultimele statistici arată că 1,5 la sută dintre elevii din învăţământul primar şi gimnazial renunţă la şcoală, iar 7,9 la sută dintre persoanele înscrise în instituţiile postliceale părăsesc sistemul de educaţie. Astfel, România se află pe locul al treilea în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte abandonul şcolar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici