Primăria Capitalei vrea să schimbe locaţia unde se va amplasa o statuie a lui Nelson Mandela

Primăria Capitalei vrea să schimbe locaţia în care se va amplasa o statuie a lui Nelson Mandela. Iniţial, municipalitatea a hotărât ca statuia să fie amplasată pe Ştirbei Vodă, iar acum se propune intersecţia străzilor Ankara cu Sofia din cartierul Dorobanţi.

156 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei vrea să schimbe locaţia unde se va amplasa o statuie a lui Nelson Mandela

Primăria Capitalei vrea să schimbe locaţia unde se va amplasa o statuie a lui Nelson Mandela

„Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, urmare a celor stabilite cu reprezentanţii Ambasadei Africii de Sud, solicită înlocuirea locaţiei str. Ştirbei Vodă cu intersecţia str. Ankara cu str. Sofia, sectorul 1”, se arată într-un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de marţi.

Decizia de amplasare a unei statui a lui Nelson Mandela în Bucureşti a fost luată anul trecut, printr-o hotărâre CGMB.

„În anul 2018, Africa de Sud comemorează centenarul naşterii lui Nelson Mandela, prilej cu care Municipiul Bucureşti îşi propune să organizeze un concurs de soluţii de lucrări de artă monumentală şi de urbanism prin care să se personalizeze figura revoluţionară a lui Nelson Mandela”, se arăta în expunerea de motive a proiectului de anul trecut.

Potrivit Municipalităţii, lucrarea se va realiza în urma unui concurs de soluţii pentru o statuie sau un ansamblu monumental.

Nelson Mandela, care a petrecut 27 de ani în închisoare, fiind eliberat în 1990, a câştigat primele alegeri prezidenţiale multirasiale libere din Africa de Sud, organizate în 1994.

El a câştigat şi premiul Nobel pentru pace, alături de fostul preşedinte sud-african Frederik W de Klerk, în 1993, pentru modul în care au colaborat pentru a pune capăt regimului apartheid.
Nelson Mandela s-a retras din viaţa politică la finalul mandatului său prezidenţial în anul 1999 şi s-a concentrat apoi pe diverse acţiuni de caritate. A murit pe 5 decembrie 2013, la vârsta de 95 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici