Primăria care nu a majorat taxele şi impozitele locale de 22 de ani

  • Primăria comunei Lunca Ilvei din judeţul Bistriţa-Năsăud nu a majorat taxele şi impozitele pentru case şi terenuri de 22 de ani
  • Primarul susţine că decizia a fost luată pentru a nu-i împovăra pe localnici
  • Comuna Lunca Ilvei este una dintre cele mai dezvoltate din judeţul Bistriţa-Năsăud
3118 afișări
Imaginea articolului Primăria care nu a majorat taxele şi impozitele locale de 22 de ani

Primăria care nu a majorat taxele şi impozitele locale de 22 de ani

Într-o comună din Bistriţa-Năsăud, taxele şi impozitele plătite de localnici nu au fost majorate în ultimii 22 de ani, ci doar indexate cu rata inflaţiei, aşa cum prevede legea.

Primarul comunei Lunca Ilvei, Flaviu Lupşan, spune că nu a vrut să îi împovăreze pe localnici cu impozite şi taxe mai mari.

„Taxele şi impozitele locale pe care oamenii le plătesc pentru terenuri şi case nu au mai fost majorate din 1998. Acestea au fost doar indexate cu rata inflaţiei pentru că nu am vrut să îi împovărăm pe oameni. Am reuşit să atragem fonduri europene care au crescut calitatea vieţii în comună, avem şi agenţi economici activi care contribuie semnificativ la bugetul comunei noastre şi ne descurcăm şi fără a le creşte oamenilor taxele şi impozitele pe care le plătesc. Am reuşit chiar să subvenţionăm cu 40% şi lucrarea de cadastru general a comunei, suntem prima comună din România care are cadastru general”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Flaviu Lupşan.

Comuna Lunca Ilvei este una dintre cele mai dezvoltate din judeţul Bistriţa-Năsăud, aici avându-şi sediul mai multe companii mari, care se ocupă cu activităţi forestiere sau de construcţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici