Primăria Cluj a cumpărat zece autobuze noi, pentru transportul elevilor

Primăria Cluj-Napoca şi Compania de Transport Public (CTP) din oraş au cumpărat zece noi autobuze destinate transportului elevilor.

693 afișări
Imaginea articolului Primăria Cluj a cumpărat zece autobuze noi, pentru transportul elevilor

Primăria Cluj a cumpărat zece autobuze noi, pentru transportul elevilor

Primăria Cluj-Napoca anunţă că de luni elevii din clasele primare vor beneficia din nou de transport gratuit către şi de la şcolile unde învaţă, prin programul Autobuze Şcolare. Astfel, 16 autobuze vor deservi cele 14 trasee din oraş, preluând elevii din cartiere şi ducându-i la şcoală.

De luni vor fi puse în funcţiune şi două din cele zece autobuze noi pentru elevi achiziţionate de primărie şi CTP. Este vorba de autobuze Iveco, cu 33 de locuri pe scaune, care dispun de sisteme Wifi şi de câte 16 mufe USB montate pe peretele lateral dintre scaune, pentru încărcarea dispozitivelor mobile. Autorităţile au plătit pentru fiecare autobuz 625.000 de lei, plus TVA.

Reprezentanţii Primăriai Cluj-Napoca susţin că în fiecare autobuz destinat transportului şcolar va fi prezent cel puţin un poliţist local.

„Accesul elevilor se va face doar pe uşa din faţă şi au fost instalate dispensere pentru dezinfectant. Poliţiştii locali vor asista copiii la urcare/coborâre şi la trecerea străzii, după care aceştia sunt preluaţi de profesori. În toate mijloacele de transport va fi obligatorie purtarea măştii de protecţie”, a mai transmis primăria.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici