Primăria Craiova a semnat contractul pentru construcţia unui pasaj subteran în centrul oraşului - VIDEO

Primarul municipiului Craiova, Antonie Solomon, a anunţat, miercuri, că a fost semnat contractul pentru construcţia unui pasaj subteran în centrul oraşului, valoarea totală a investiţiei fiind de peste 66 de milioane lei.

1039 afișări
Imaginea articolului Primăria Craiova a semnat contractul pentru construcţia unui pasaj subteran în centrul oraşului - VIDEO

Primăria Craiova a semnat contractul pentru construcţia unui pasaj subteran în centrul oraşului

Antonie Solomon a declarat, într-o conferinţă de presă, că valoarea totală a contractului este de 66,051 milioane de lei şi este finanţat prin Programul Operaţional Regional.

Contractul pentru lucrările de execuţie a pasajului subteran a fost câştigat de o asocierea de firme, respectiv SC Mitliv Exim SRL din Craiova şi SC Habau Construcţii SRL.

Termenul de execuţie a lucrării este de 18 luni, însă Solomon speră să fie gata mai devreme.

"Niciodată nu voi fi mulţumit cu acest termen şi când spuneam că poate fi gata în şase luni nu era o aberaţie. Firma câştigătoare a promis că din momentul în care i se va pune amplasamentul la dispoziţie, se închide circulaţie şi se apucă de lucrări, iar pasajul va fi gata mult mai repede, înainte de începerea iernii. Trebuie excavaţi 33.000 de metri cubi de pământ şi din această cauză circulaţia va fi îngreunată în Craiova, iar dacă va ploua oraşul va fi plin de nămol", a spus Solomon.

Primarul Craiovei a mai spus că joi va începe demolarea a două case de pe strada Arieş.

Pasajul subteran are o lungime de 405 metri, iar în cadrul proiectului se vor amenaja 15.780 metri pătraţi de strada, 7.810 metri pătraţi de trotuare, 3.980 metri pătraţi de sensuri giratorii şi vor fi deviaţi 1.280 metri de reţele de alimentare cu apă şi canalizare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici