Primăria Galaţi a vrut să dea bani pentru biserici şi monitorizarea presei, în plină epidemie de COVID-19

Primăria oraşului Galaţi a vrut să aloce bani pentru biserici, activităţi sportive şi monitorizarea presei în plină pandemie de coronavirus. Proiectele au fost retrase după ce reprezentanţii opoziţiei au solicitat explicaţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2040 afișări
Imaginea articolului Primăria Galaţi a vrut să dea bani pentru biserici şi monitorizarea presei, în plină epidemie de COVID-19

Primăria Galaţi a vrut să dea bani pentru biserici şi monitorizarea presei, în plină epidemie de COVID-19

Consilierii locali liberali au cerut retragerea de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local a proiectelor privind alocarea de fonduri pentru biserici şi cluburi sportive, în contextul crizei provocate de coronavirus.

„În vreme ce personalul medical se confruntă cu mari lipsuri, municipalitatea se pregăteşte să aloce sume consistente de bani către domenii a căror activitate este în prezent suspendată. Astfel, pe ordinea de zi este alocarea a 3,5 milioane de lei către cluburile sportive. Nu ne opunem promovării sportului, am avut diverse iniţiative de sprijinire, dar considerăm că în actualul context trebuie reevaluate necesităţile şi eşalonate sumele destinate sportului”, au anunţat consilieri locali liberali prin intermediul unui comunicat trimis presei.

Un alt comunicat de presă al grupului de consilieri liberali a fost redactat vineri şi viza o problemă asemănătoare: un contract în valoare de aproximativ 30.000 de euro pentru monitorizarea presei.

„În vreme ce spitalele din subordinea municipalităţii nu au nici măcar dezinfectanţi pentru mâini, iar sute de locuinţe sunt în continuare nerebranşate la sistemul de apă potabilă, municipalitatea a dat ieri 130.000 de lei, prin încredinţare directă, pentru monitorizarea presei. Considerăm că în aceste momente Primăria Galaţi ar trebui să dea dovadă de maturitate şi să direcţioneze fondurile în primul rând către sectorul de sănătate. Să dai în vremuri de pandemie bani pe monitorizarea presei este o bătaie de joc la dresa populaţiei şi a sistemului medical”, a declarat liderul grupului de consilieri liberali, Onuţ Atanasiu.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Galaţi, proiectele privind sportul, bisericile şi monitorizarea presei erau prevăzute încă de la începutul anului.

În urma unor consultări, autorităţile locale au decis să le retragă de pe ordinea de zi.

De asemenea, primarul oraşului Galaţi a solicitat întocmirea unei liste cu investiţii locale care pot fi amânate până la finalul crizei provocate de pandemie.

„Sunt proiecte pe care Primăria le avea stabilite de la începutul anului, erau programate. Mai mult chiar, investim sume de bani în astfel de activităţi în fiecare an. Totuşi, în contextul epidemiei, momentul nu este potrivit. De aceea, am decis să amânăm investiţiile prevăzute pentru biserici, activităţi sportive şi servicii de monitorizare a presei. Vom trece împreună peste criză şi apoi vom discuta din nou despre viaţa noastră normală, despre biserici, despre presă şi despre cluburi sportive. Pentru a nu mai fi astfel de sincope şi pentru a ne concentra toţi pe lupta cu virusul, le voi solicita angajaţilor Primăriei să întocmească o listă cu investiţii care nu sunt esenţiale în acest moment. Repet, prioritatea noastră este lupta cu noul coronavirus, de aceea am decis să amânăm toate proiectele enumerate mai sus”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Primarul a decis să-mi donez salariul şi afirmă că şi-a rugat şi colegii să procedeze la fel şi astfel să se facă investiţii în spitalele din subordine.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici