Primăria Ploieşti cere anchetă la Spitalul Municipal după ce şefa unei secţii a înjurat un medic - AUDIO

Conducerea Primăriei Ploieşti cere întrunirea Comisiei de disciplină la Spitalul Municipal Ploieşti, aflat în administrarea Consiliului Local, după ce şefa Secţiei Interne a fost înregistrată spunându-i altui medic care acuză nereguli în spital: "Marş! Marş!” şi "Eşti un rahat de om!”.

2272 afișări
Imaginea articolului Primăria Ploieşti cere anchetă la Spitalul Municipal după ce şefa unei secţii a înjurat un medic - AUDIO

Primăria Ploieşti cere anchetă la Spitalul Municipal după ce şefa unei secţii a înjurat un medic (Imagine: Shutterstock)

Viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului Ploieşti, Iulian Teodorescu, a anunţat, marţi, că solicită conducerii Spitalului Municipal "Schuller" din Ploieşti, aflat în administrarea Consiliului Local Ploieşti, întrunirea Comisiei de disciplină, după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare în care şefa Secţiei Boli Interne din cadrul spitalului, medicul Creola Crăciun, îi adresează injurii unui coleg, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În înregistrarea care surprinde o discuţie între şefa Secţiei Boli Interne Creola Crăciun şi medicul hematolog Radu Crăciun, şefa de secţie i se adresează colegului său folosind expresii precum: "Marş! Marş! Aveţi scris! Marş!" sau "Eşti un rahat! Nu eşti altceva. De om! Care faci nişte lucruri insuportabile!".

Medicul Radu Crăciun a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, întrebat fiind cum s-a ajuns la conflictul în cadrul căruia şefa de secţie îi adresează injurii, că medicul Creola Crăciun "are conflicte mai vechi cu mai mulţi medici din spital”, acesta adăugând că discuţia în care şefa de secţie îl jigneşte a pornit de la faptul că el a sesizat o ilegalitate comisă în spital.

Astfel, medicul Radu Crăciun a povestit că recent la Spitalul Municipal Ploieşti a fost angajat un al doilea hematolog, pentru care însă spitalul nu a avut grijă să amenajeze şi să ceară aprobarea unui număr corespunzător de paturi.

"S-a decis angajarea unui nou medic la Hematologie, un medic tânăr, ceea ce este un lucru foarte bun. Ceea ce nu este însă deloc bine este faptul că acest post a fost scos la concurs pe ascuns, iar angajarea s-a făcut ilegal. În plus, am atras atenţia conducerii spitalului asupra faptului că în acest moment colega mea îşi desfăşoară activitatea în secţie fără a apărea în schema de personal, în organigramă. În plus, am cerut ca, în condiţiile în care a fost angajat un nou medic, să fie mărit compartimentul de Hematologie, care are acum doar zece paturi, pentru ca toţi pacienţii să poată să beneficieze de condiţii civilizate, fiecare cu patul lui şi aşa mai departe. În schimb, pe acelaşi număr de paturi, se doreşte înghesuirea atât a pacienţilor mei, cât şi a pacienţilor doamnei doctor nou venite, în condiţiile în care oricum cele zece paturi sunt insuficiente. Asta mi se pare inadmisibil, pentru că vorbim aici de oameni bolnavi, în multe cazuri de pacienţi oncologici, cu leucemii, pe care nu îi poţi amâna de la internare şi nu îi poţi înghesui câte doi în pat. De aici a început ceea ce doamna doctor consideră a fi un conflict între mine şi dânsa", a declarat medicul Radu Crăciun.

Acesta a precizat că nu este singurul medic din spital pe care şefa de secţie l-a jignit.

"Această situaţie trenează de mai mult timp şi nu este numai între mine şi doamna doctor Crăciun, este în general între doamna doctor Crăciun şi medici. Atitudinea necorespunzătoare nu este numai faţă de mine, această atitudine o are doamna doctor în general faţă de mulţi alţi colegi, pe care i-a jignit în toate felurile de-a lungul anilor, dar ei au ales să tacă, să nu ridice această problemă. Au fost multe discuţii în care le-a spus colegilor mei nesimţiţi, nesătui, schizofrenici. Anterior, şi mie mi-a adresat cuvinte jignitoare, spunându-mi că sunt bolnav la cap, să merg să mă tratez", a mai spus Radu Crăciun.

Acesta a precizat că atitudinea necorespunzătoare a şefei secţiei de Medicină Internă a Spitalului Municipal Ploieşti s-a manifestat şi faţă de unii dintre pacienţi.

"În urmă cu două luni, doamna doctor a dat afară din spital un pacient, pentru că a considerat că acesta nu-i vorbeşte suficient de frumos unei asistente” a precizat medicul Radu Crăciun.

Managerul Spitalului Municipal Ploieşti, medicul Carmen Dumitru, nu a putut fi contactat, surse din spital spunând că aceasta nu se află în ţară. Pe de altă parte, directorul medical al unităţii sanitare a afirmat că la nivelul spitalului nu există o reclamaţie depusă de medicul Radu Crăciun.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici