Primăria Sectorului 1 cumpără corturi, paturi şi saci de dormit pentru sinistraţi în caz de cutremur

Primăria Sectorului 1 al Capitalei achiziţionează corturi, paturi, generatoare de curent şi saci de dormit pentru aproximativ 1.000 de sinistraţi în cazul unor situaţii de urgenţă precum un seism major, a unor inundaţii de amploare sau incendii, anunţă instituţia.

414 afișări
Imaginea articolului Primăria Sectorului 1 cumpără corturi, paturi şi saci de dormit pentru sinistraţi în caz de cutremur

Primăria Sectorului 1 cumpără corturi, paturi şi saci de dormit pentru sinistraţi în caz de cutremur

Administraţia locală a demarat achiziţia de corturi, paturi, generatoare de curent şi saci de dormit pentru aproximativ 1.000 de persoane în cazul unei situaţii de urgenţă, iar investiţiile vor continua şi în anul 2017.

Sinistraţii ar urma să fie adăpostiţi în sălile de sport în primele 72 de ore de la producerea unui cutremur major, a unor inundaţii de amploare sau incendii.

"Primăria Sectorului 1 va achiziţiona tot ceea ce este necesar pentru succesul unei astfel de intervenţii. Vom face tot ceea ce ţine de noi pentru a pune în siguranţă comunitatea Sectorului 1 în cazul producerii unei situaţii de urgenţă, mai ales a unui cutremur major", a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, în cadrul întrunirii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă.

PriInstituţia şi-a propus şi acoperirea întregului sector cu sirene de alarmare, inclusiv a cartierelor noi care s-au construit la periferie.

"În plus, se are în vedere înfiinţarea pe raza Sectorului 1 a trei puncte de lucru de mică capacitate ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dealu Spirii Bucureşti-Ilfov. Este vorba despre amenajarea unor garaje pentru subunităţile de pompieri pentru a reduce de la cinci la trei minute timpul de răspuns al autorităţilor în cazul producerii unui incendiu. Pentru amenajarea acestor puncte de lucru, Primăria Sectorului 1 va asigura terenurile şi ridicarea clădirilor, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă dotarea personalului", se mai arată în comunicat.

De asemenea, vor fi încheiate protocoale cu operatorii economici din Sectorul 1 (hoteluri, restaurante, firme de construcţii), în vederea sprijinirii cu material logistice în cazul unui cutremur major.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici