Primăria Sectorului 1 propune două variante pentru redeschiderea secţiei ATI a Spitalului de Arşi

Primăria Sectorului 1 a anunţat că a transmis Ministerului Sănătăţii două variante pentru redeschiderea Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului de Arşi, în primul caz fiind vorba despre remedierea deficienţelor, iar a doua variantă fiind modificarea completă a secţiei.

445 afișări
Imaginea articolului Primăria Sectorului 1 propune două variante pentru redeschiderea secţiei ATI a Spitalului de Arşi

Primăria Sectorului 1 propune două variante pentru redeschiderea secţiei ATI a Spitalului de Arşi

"Reabilitarea secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului de Arşi ar putea fi realizată rapid, în maxim două luni, însă acest lucru ar include doar rezolvarea deficienţelor constatate de către inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, care au dus la suspendarea activităţii secţiei ATI şi care se regăsesc în procesul verbal de constatare a condiţiilor igienico-sanitare. În acest termen nu se poate realiza decât dotarea celor cinci camere ale secţiei ATI cu un sistem de climatizare ultramodern, cu pereţi din inox achiziţionaţi din străinătate, precum şi cu uşi glisante din inox. Însă, dacă ministrul Sănătăţii va dori ca acest departament să fie modificat complet, realizându-se o secţie după cele mai înalte standarde, cu cameră complet sterilă, inclusiv a aerului, atunci lucrările ar putea dura şi şase luni", transmite Primăria Sectorului 1 printr-un comunicat de presă.

Primăria anunţă că aşteaptă răspunsul Ministerului Sănătăţii în ceea ce priveşte varianta pentru care optează, precizând că instituţia va suporta din bugetul local toate consturile investiţiilor de la secţia ATI a unităţii medicale, indiferent de varianta pe care o alege ministerul.

Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri a fost închisă în urmă cu două săptămâni după demararea a doua anchete penale. În unul dintre dosare procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti fac cercetări pentru ucidere din culpă după ce o femeie a decedat la Spitalul de Arşi din Capitală după o transfuzie sanguină greşită. În a doua cauză procurorii fac verificări pentru moarte suspectă după ce un bărbat, care a fost filmat de un medic cu larve pe răni, a decedat în spital.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici