Primăria Sectorului 1 vrea să schimbe modul în care se acordă locuinţele sociale. Persoanele excluse de pe listă

  • Primăria Sectorului 1 vrea să schimbe criteriile şi punctajele conform cărora se acordă locuinţele sociale.
  • Fondul locativ al Primăriei Sectorului 1 este alcătuit din 753 de locuinţe sociale şi 58 de locuinţe pentru tineri.
  • În prezent, pe listă sunt 744 de solicitări pentru locuinţe sociale.
565 afișări
Imaginea articolului Primăria Sectorului 1 vrea să schimbe modul în care se acordă locuinţele sociale. Persoanele excluse de pe listă

Primăria Sectorului 1 vrea să schimbe modul în care se acordă locuinţele sociale. Persoanele excluse de pe listă

Primăria Sectorului 1 intenţionează să schimbe criteriile şi punctajele pentru întocmirea listei de priorităţi pentru repartizarea locuinţelor sociale şi de necesitate.

Fondul locativ al Primăriei Sectorului 1 este alcătuit din 753 de locuinţe sociale şi 58 de locuinţe pentru tineri. În prezent, pe listă sunt 744 de solicitări pentru locuinţe sociale.

În conformitate cu procedura, criteriile în baza cărora se repartizează locuinţele sociale şi locuinţele de necesitate sunt revăzute şi stabilite anual de către Consiliul Local al Sectorului 1.

„În acest sens se impune adoptarea unei hotărâri în baza căreia să fie stabilite, în detaliu, condiţiile ce trebuie îndeplinite de solicitanţi, pentru a putea beneficia de o locuinţă, precum şi criteriile de departajare prin punctaj, în baza cărora să se realizeze o evaluare cât mai corectă a situaţiei locative a solicitanţilor.Trebuie subliniat că prin condiţiile stabilite s-a urmărit a nu fi luate în evidenţă persoanele care deţin în proprietate o locuinţă, cele care au înstrăinat o locuinţă după data de 1 ianuarie 1990, cele care au beneficiat de sprijinul statului în credite şi execuţie pentru realizarea unei locuinţe precum şi cele care deţin, în calitate de chiriaş, o altă locuinţă", au anunţat reprezentanţii Primăriei Sectorului 1.

Autorităţile au elaborat un proiect de hotărâre de consiliu prin care sunt stabilite modificările. Documentul este pus în dezbatere publică pe site-ul primăriei, iar propunerile pot fi făcute până la finalul lunii aprilie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici