Primăria Sectorului 2 se va ocupa de degajarea elementelor periculoase de la Bamboo

În urma şedinţei consultative, care a avut loc miercuri după-amiază, Prefectura Bucureşti şi instituţiile pentru Situaţii de Urgenţă au decis ca Primăria Sectorului 2 să se ocupe de îndepărtarea elementelor clubului Bamboo care pot pune în pericol viaţa anchetatorilor.

258 afișări
Imaginea articolului Primăria Sectorului 2 se va ocupa de degajarea elementelor periculoase de la Bamboo

Primăria Sectorului 2 se va ocupa de degajarea elementelor periculoase de la Bamboo (Imagine: Mediafax Arhiva Foto)

"În urma consultărilor interinstituţionale s-a stabilit ca Primăria Sectorului 2, prin Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, să preia, conform competenţei legale, responsabilitatea degajării elementelor de construcţie instabile ce pot pune în pericol viaţa şi integritatea corporală a organelor judiciare ce urmează să efectueze cercetarea la faţa locului. Degajarea se va face parte prin folosirea de utilaje şi personal propriu şi parte prin contractarea de lucrări (personal şi utilaje specializate) ale unor firme de profil", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de reprezentanţi ai Prefecturii Bucureşti.

Anchetatorii nu au reuşit, până în acest moment, să intre în interiorul clubului, care a ars complet în dimineaţa zile de sâmbătă, din cauza structurii de rezistenţă şubrede, ce se poate prăbuşi în orice moment.

Primăria Sectorului 2 este, astfel, responsabilă, de acum, de îndepărtarea elementelor structurale care se pot desprinde şi de stabilizarea construcţiei pe toată perioada derulării anchetei procurorilor.

Un incendiu puternic a devastat în întregime localul sâmbătă dimineaţa, 44 de persoane având nevoie de îngrijiri medicale. La Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca se mai află, miercuri, internate două persoane rănite în incendiul de la clubul Bamboo.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a deschis o anchetă in rem pentru distrugere din culpă.

Patronul clubului ia în calcul ipoteza ca cineva să fi pus focul intenţionat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici