Primăria Sectorului 4 sesizează Poliţia privind fraude legate de Memorialul Colectiv. Preşedinte Asociaţia Colectiv: În mintea mea, acel monument trebuie făcut de noi, de cei care am pierdut ceva

Primăria Sectorului 4 a anunţat, luni, că va sesiza Poliţia Capitalei pentru inspectarea fraudelor privind Memorialul Colectiv, contractul pentru construcţia lui fiind reziliat.

630 afișări
Imaginea articolului Primăria Sectorului 4 sesizează Poliţia privind fraude legate de Memorialul Colectiv. Preşedinte Asociaţia Colectiv: În mintea mea, acel monument trebuie făcut de noi, de cei care am pierdut ceva

Primăria Sectorului 4 sesizează Poliţia privind fraude legate de Memorialul Colectiv. Preşedinte Asociaţia Colectiv: În mintea mea, acel monument trebuie făcut de noi, de cei care am pierdut ceva

Daniel Băluță, primarul interimar al Sectorului 4 a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că va sesiza Serviciul de Investigare a Fraudelor de la Poliţia Capitalei privind Memorialul Colectiv din Parcul Copiilor şi modalitatea prin care s-a atribuit contractul firmei S.C. Euroconstruct Group S.R.L.

Potrivit acestuia contractul pentru construirea memorailului a fost reziliat iar Poliţia Capitalei trebui să investigheze felul în care a fost atribuit contractul şi dacă va fi cazul să sesizeze şi Parchetul.

Mai mult, primarul interimar a declarat că proiectul, pentru un monument în memoria victimelor din clubul Colectiv, va fi realizat de tineri arhitecţi care au supraviţuit tragediei.

"În mintea mea, acel monument trebuie făcut de noi, de cei care am pierdut ceva în clubul Colectiv. Dorim ca acel proiect să fie făcut strict de noi, de arhitecţi care au fost în noaptea aceea în clubul Colectiv, păcat că mulţi au murit", a declarat Eugen Iancu preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, pentru MEDIAFAX.

Potrivit acestuia Memorialul Colectiv din Parcul Lumea Copiilor nu are nicio legătură cu ceea ce au vrut victimele şi apropiaţii lor să facă.

"Acel memorial nu are legătură cu ce vrem noi, sigur ne bucurăm că se gândesc la noi, însă am vrut de la bun început un monument în faţa clubului Colectiv, deoarece acolo ne-au murit copiii", a mai spus preşedintele Asociaţiei Colectiv.

Primăria a propus asociaţiei să ridice monumetul în Piaţa Bucur, însă pentru moment nu s-a stabilit cu exactitate dacă acolo va fi construit. "Vom face proiectul în baza unei promisiuni din partea Primăriei, care nu ne recomandă să facem monumentul unde sunt lumânările acum şi ne-a propus să facem un monument în Piaţa Bucur", a mai spus Iancu pentru MEDIAFAX.

Asociaţia Colectiv vrea ca monumentul să fie ridicat din banii obţinuţi în urma donaţiilor şi vor organiza un concurs de idei în săptămânile care urmează la care vor participa arhitecţi tineri din rândul supravieţuitorilor.

Contractul pentru construcţia unui memorial Colectiv în Parcul Lumea Copiilor, din Capitală, a fost reziliat, după ce Corpul de Control al Primăriei Sector 4 a descoperit nereguli în procedura de atribuire şi în modul de derulare a lucrărilor, au declarat oficiali din primărie pentru MEDIAFAX.

Primăria Sectorului 4 a oprit amenajarea peisagistică în Parcul Lumea Copiilor, care se făcea în memoria victimelor de la Colectiv. Proiectul de înfrumuseţare a spaţiului verde din zonă a fost aprobat în şedinţa din 20 februarie şi prevede plantarea a 64 de cireşi japonezi, atâţia câte persoane au murit în tragicul incendiu din seara de 30 octombrie 2015, dar şi montarea unor bănci.

Primăria Sector 4 a încheiat un contract cu S.C. Euroconstruct Group S.R.L. în valoare de 385.686,00 lei, pentru construcţia memorialului Colectiv. Potrivit surselor citate, una din neregulile constatate de Corpul de Control este aceea că Direcţia de Administrare a Parcurilor şi Zonelor de Agrement din Sectorul 4 a atribuit contractul fără să fie făcută o licitaţie publică, iar astfel valoarea de 385.686,00 lei nu a putut fi comparată cu alte oferte cu preţuri mai mici.

"Documentele justificative care au stat la baza valorii estimate, respectiv antemăsurătorile- lista cu cantităţile de lucrări şi devizul estimativ, nu sunt asumate de compartimentul de specialitate (Serviciul Administrativ) din cadrul autorităţii contractante şi nu a fost consultată o bază de date cu oferte de preţ ", notează inspectorii Corpului de Control.

Totodată, se arată că societatea Euroconstruct Group a fost singura firmă care a primit invitaţie de participare. "S-au constatat elemente de neconcordanţă în întocmirea cronologică a actelor procedurale, respectiv invitaţia de participare este anterioară întocmirii notei estimative şi aprobării achiziţiei directe", se arată în raportul Corpului de Control.

Pe 1 aprilie, Serviciul Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 4 a mers în control în Parcul Lumea Copiilor şi a descoperit că monumentul Colectiv se execută fără autorizaţie de construire, anunţă oficialii din Primărie, iar conducerea Direcţiei Administrare Parcuri şi Zone de Agrement sector 4, care s-a ocupat de acest proiect, a fost suspendată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici