Primarii Capitalei spun că evenimentele organizate de municipalitate nu sunt decise de PSD

Primarii Capitalei, în frunte cu primarul general Gabriela Firea, arată, într-o precizare transmisă duminică seara, că evenimentele organizate de municipalitate nu sunt decise de PSD, ci de Consiliul General şi de consiliile locale ale celor şase sectoare.

911 afișări
Imaginea articolului Primarii Capitalei spun că evenimentele organizate de municipalitate nu sunt decise de PSD

Primarii Capitalei spun că evenimentele organizate de municipalitate nu sunt decise de PSD

Precizarea vine după ce primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat, la un post de televiziune, că decizia de a organiza un târg de Crăciun în Piaţa Victoriei a fost luată de PSD.

„Am aflat cu surprindere că în mediul on-line se vehiculează informaţii potrivit cărora Primăria Capitalei şi primăriile de sector din Bucureşti ar organiza evenimente care sunt decise la sediul PSD. Dezminţim categoric aceste zvonuri şi îi asigurăm pe bucureşteni că toate hotărârile care privesc viaţă lor se iau în Consiliul General, Consiliile locale ale celor 6 sectoare şi de către conducerile instituţiilor subordonate primăriilor, conduse de funcţionari publici. Le mulţumim, totodată, miniştrilor şi parlamentărilor PSD şi ALDE care susţin în Executiv şi Parlament proiecte de dezvoltare pentru Capitală României”, se arată în precizarea transmisă de Municipalitate.

Scrisoarea este semnată de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, primarul Sectorului 2, Mugur Mihai Toader, primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, primarul Sectorului 5, Daniel Florea, şi de primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, toţi aceştia membri ai Partidului Social Democrat.

„Decizia să se facă târg de Crăciun îm Piaţa Victoriei a fost luată la partid“, a spus primarul Dan Tudorache, sâmbătă seara, la Realitatea TV. El a încercat, astfel, să sugereze că premierul Mihai Tudose ar fi trebuit să o susţină pe Firea în demersul de a organiza un târg dedicat sărbătorilor de iarnă în Piaţa Victoriei. Anterior, Gabriela Firea a declarat că locaţia târgului a fost aleasă de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Organizarea unui târg în Piaţa Victoriei a generat un protest sâmbătă, în Capitală. Manifestanţii susţineau că Firea încearcă să blocheze protestele organizate în faţa Guvernului. În urma mitingului, edilul Capitalei a decis mutarea locaţiei târgului, dar a anunţat că va depune mai multe plângeri penale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici