Primăriile din Cluj, judeţul unde s-a născut Boc, au primit cei mai mulţi bani din Fondul Guvernului

Primăriile din Cluj, judeţ în care s-a născut premierul Emil Boc, au încasat în primul semestru cei mai mulţi bani alocaţi de Guvern din Fondul de rezervă, sumele repartizate acestora, de 6,3 milioane lei, depăşind de aproape două ori alocaţiile judeţului Suceava, aflat pe următorul loc în clasament.

36 afișări
Imaginea articolului Primăriile din Cluj, judeţul unde s-a născut Boc, au primit cei mai mulţi bani din Fondul Guvernului

Primăriile din Cluj, judeţul unde s-a născut Boc, au primit cei mai mulţi bani din Fondul Guvernului (Imagine: Florin Novac/Mediafax Foto)

Primăriile din judeţul Suceava au primit fonduri totale de 3,8 milioane lei, fiind urmate de unităţile administrative locale din judeţele Botoşani (3,3 milioane lei), Olt (3,1 milioane lei) şi Dolj (3 milioane lei), relevă un document oficial privind sumele alocate în intervalul 1 ianuarie-30 iunie 2010 din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului.

Între două şi trei milioane lei au încasat primăriile judeţelor Bihor (2,7 milioane lei), Hunedoara (2,6 milioane lei), Maramureş (2,4 milioane lei), Ilfov (2,2 milioane lei), Braşov (2,19 milioane lei) şi Gorj (2,15 milioane lei), în timp ce celelalte judeţe au primit sub două milioane lei.

Pentru primăriile din Bucureşti au fost alocate fonduri totale de 530.000 lei, mai puţin decât Capitala primind doar judeţele Satu Mare (517.000 lei) şi Mehedinţi (478.000 lei).

Totalul sumelor alocate în primul semestru din Fondul de rezervă bugetară se ridică la 71,1 milioane lei.

Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe 2010 este de 184,7 milioane lei.

Un studiu prezentat în luna iunie de către Institutul pentru Politici Publice a indicat că peste 70% dintre primarii care au obţinut în 2009 bani din Fondul de rezervă al Guvernului aparţin PDL, în condiţiile în care cu un an înainte, în 2008, edilii democrat-liberali au primit de la Executiv fonduri reprezentând doar 6% din total, cei mai mulţi bani fiind atribuţi atunci primăriilor PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici