Primăriile pot monta camere video de supraveghere pe stâlpii de iluminat public. În ce condiţii pot fi folosite imaginile

  • O lege nouă permite primăriilor să monteze camere de supraveghere.
  • Montarea camerelor video se va face fără costuri.
  • Monitorizarea video trebuie făcută cu respectarea GDPR.
1162 afișări
Imaginea articolului Primăriile pot monta camere video de supraveghere pe stâlpii de iluminat public. În ce condiţii pot fi folosite imaginile

Legea 191/2020, în vigoare de luni, permite primăriilor să monteze echipamente electronice de supraveghere video pe stâlpii ce compun sistemul de iluminat public. Montarea camerelor video se va putea face, conform legii, fără să existe vreo obligaţie de plată către proprietarul sistemului de iluminat public.

Desigur, monitorizarea video va trebui să respecte prevederile Regulamentului european privind protecţia datelor personale, aplicabil din mai 2018 şi în ţară noastră.

Aşadar, şi primăriile vor putea prelucra date personale doar atunci când situaţia o cere, persoanele vizate vor trebui informate, iar datele vor fi stocate, ca regulă, pentru 30 de zile, cu excepţia situaţiilor justificate. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici