Primarul comunei Zetea, găsit incompatibil de către ANI

Primarul comunei harghitene Zetea a fost găsit incompatibil de către inspectorii de integritate, întrucât pe lângă funcţia de edil mai deţine şi calitatea de administrator al unei societăţi comerciale, ceea ce contravine Legii 161/2003.

222 afișări
Imaginea articolului Primarul comunei Zetea, găsit incompatibil de către ANI

Primarul comunei Zetea, găsit incompatibil de către ANI (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către Korpos Bela Stefan, primar al Comunei Zetea din judeţul Harghita. 

În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat faptul că Stefan Korpos Bela s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 iunie 2008 - 23 iunie 2012, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de primar al comunei Zetea, judeţul Harghita, cât şi funcţia de administrator în cadrul SC KB GRANIT SRL, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. 1, lit. d) din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei. 

În 23 iunie 2008, a fost validat mandatul lui Korpos Bela Stefan de primar al comunei Zetea.

Începând cu anul 1996, Korpos Bela Stefan deţine calitatea de administrator şi asociat unic în cadrul SC KB GRANIT SRL.

Astfel, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor, deoarece, potrivit prevederilor art. 87, alin. 1), lit. d) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, "funcţia de primar şi viceprimar, (...) este incompatibilă cu (...) funcţia de administrator (...), la societăţile comerciale (...)".

Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de trei ani.

Persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a incompatibilităţii, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanţa de contencios administrativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici