Primarul Constanţei: Staţiunea Mamaia nu va muri, dar nu e rolul Primăriei să iniţieze evenimente

Primarul interimar al Constanţei, Decebal Făgădău, spune că staţiunea Mamaia "nu va muri", chiar dacă a existat un moment de "îngheţare" în ce priveşte evenimentele, însă precizează că nu este rolul Primăriei să le iniţieze, iar el nu va urca "nici pe scenă, nici pe car alegoric".

270 afișări
Imaginea articolului Primarul Constanţei: Staţiunea Mamaia nu va muri, dar nu e rolul Primăriei să iniţieze evenimente

Primarul Constanţei: Staţiunea Mamaia nu va muri, dar nu e rolul Primăriei să iniţieze evenimente (Imagine: Alexandru Raita/Mediafax Foto)

Decebal Făgădău a declarat jurnaliştilor, vineri, la finalul şedinţei Consiliului Local, că rolul Primăriei nu este de a iniţia evenimente în Mamaia, ci de a facilita organizarea acestora, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Vreau să-i asigur pe toţi operatorii economici din Mamaia şi pe turişti că staţiunea nu este una care va muri, doar că ordinea priorităţilor a fost schimbată. În momentul de faţă în staţiunea Mamaia se desfăşoară evenimente. A fost un moment de recul, de îngheţare, în care toată lumea avea aşteptări şi aştepta de la cineva să facă aceste evenimente. Rolul Primăriei nu este acela de a iniţia aceste evenimente, ci de a facilita organizarea de evenimente. Vom face în continuare o promovare a evenimentelor şi vom susţine orice înseamnă eveniment care are ca obiectiv extinderea duratei sezonului", a afirmat Decebal Făgădău.

El a precizat însă că nu va urca pe nicio scenă şi nici pe un car alegoric.

"Pe mine nu mă veţi vedea nici pe scenă, nici pe car alegoric, pentru că nu acesta este rolul meu. Cred că de promovare trebuie să se ocupe agenţii specializate de promovare şi, dacă putem înţelege că cei care trebuie să determine soarta staţiunii Mamaia sunt în primul rând cei care au active, cei care îşi desfăşoară activitatea în staţiunea Mamaia, atunci cred că putem merge mai departe. Dacă nu, mi-e teamă că aşteptările dânşilor nu vor fi urmate şi de o acţiune din partea noastră, pentru că fiecare trebuie să-şi facă treaba", a explicat primarul interimar al Constanţei.

Întrebat dacă este mulţumit de ceea ce se întâmplă în prezent în Mamaia, Făgădău a spus că este încântat de încasările agenţilor economici, în creştere cu 15 la sută faţă de anul trecut, dar nu şi de cei care îşi desfăşoară activitatea pe promenada din Mamaia.

"De cifre şi de cifrele de business sunt mulţumit pentru că, dincolo de această temere sau chiar mici jelanii punctuale, în staţiunea Mamaia cifrele au crescut cu 15 la sută faţă de anul trecut. De modul în care arată promenada nu vă pot spune că sunt mulţumit, ci chiar sunt total dezamăgit de modul în care agenţii economici au înţeles să transforme staţiunea într-o extensie a Satului de Vacanţă. Practic, s-au mai liniştit lucrurile în Satul de Vacanţă şi au invadat staţiunea. (...) Văd tot felul de tonete de popcorn sau porumb fiert care se mută dintr-o parte în alta. Pe cei care nu au autorizaţie îi amendează o dată, îi amendează a doua oară. Asta nu înseamnă că, dacă nu comunicăm aceste lucruri, ele nu sunt în atenţia noastră. Poneii nu au fost autorizaţi, au fost confiscaţi cred că 10 ponei până acum", a menţionat Decebal Făgădău.

El a spus că va avea o întâlnire cu instituţii ale statului şi cu Poliţia Locală pentru a găsi soluţii ca să fie rezolvată această situaţie, considerând că este nevoie de un regulament de funcţionare pentru staţiunea Mamaia.

"Trebuie să fie un regulament al staţiunii pentru că să stai şi să nu te implici şi să aştepţi ca cineva să facă promovare, cineva să facă infrastructura, cineva să finanţeze evenimentele, cineva să le facă pe toate şi tu să fii doar beneficiar, nu cred că este o atitudine ce se va regăsi în viitorul staţiunii Mamaia", a spus Decebal Făgădău.

Răspunzând unei întrebări, el a spus că principalele trei probleme ale municipiului Constanţa sunt faptul că diverse proiecte, care vin din diferite medii, nu fac parte dintr-o strategie coerentă de dezvoltare, aspectul oraşului şi numărul redus de oameni care să urmărească respectarea regulilor, precizând că îşi doreşte reinstaurarea regulilor "nu într-un spirit agresiv, ci de normalitate".

"Vă spun că sunt nemulţumit de aspectul oraşului, dar înţeleg, obiectiv, şi cauzele. Reducerile bugetare, faptul că noi nu am fost nesăbuiţi să aruncăm banii în panseluţe, cum au făcut în Bucureşti, şi am preferat o politică bugetară prudentă ne-a permis ca anul trecut să încheiem anul cu excedent, ca şi acum doi ani, ca şi acum trei ani, să nu avem arierate şi să nu fim catalogaţi ca un oraş cu risc bugetar. Dar asta are şi o consecinţă. Faptul că astăzi oraşul arată prăfuit, că bordurile nu sunt cele pe care ni le-am dori... Toată lumea se teme de acest cuvânt, «bordură», dar el vine să definească o limită clară şi dă o notă de siguranţă şi de civilizaţie între ceea ce înseamnă carosabil, pietonal, velo. Poate vă sună ciudat, dar mi-aş dori să ajung să schimb bordurile, chiar asumându-mi tot paralelismul cu Videanu", a afirmat Decebal Făgădău.

Decebal Făgădău a spus că rezultatul acţiunilor sale va fi vizibil pentru constănţeni în prima parte a anului viitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici