Primarul Craiovei, Antonie Solomon, rămâne în arest

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, acuzat de luare de mită în formă continuată, fals intelectual şi uz de fals, rămâne în arest, a decis, luni, Curtea de Apel Piteşti, care a respins ca nefondat recursul acestuia formulat la măsura arestării, luată de magistraţii Tribunalului Argeş.

70 afișări
Imaginea articolului Primarul Craiovei, Antonie Solomon, rămâne în arest

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, rămâne în arest (Imagine: Tudor Costi/Mediafax Foto)

Magistraţii Curţii de Apel au respins ca nefondat recursul formulat de primar, decizia, care este definitivă, fiind pronunţată în jurul orei 15.00, în şedinţă publică. De asemenea, Solomon a fost obligat la plata cheltuielilor de judecată.

Antonie Solomon a fost adus la Curtea de Apel Piteşti luni dimineaţă, în jurul orei 10.00, şedinţa de judecată durând până în jurul orei 12.30, când primarul a fost dus în arestul Poliţiei Argeş, în condiţiile în care decizia magistraţilor a rămas în pronunţare.

Întrebat de jurnalişti, la ieşirea din sediul Curţii de Apel Piteşti, ce părere are despre modul în care s-a desfăşurat şedinţa de judecată, Solomon a spus: "Lăsaţi justiţia în pace".

Primarul Craiovei le-a spus, luni, magistraţilor Curţii de Apel Piteşti, că, alături de familia sa, trăieşte "momente umilitoare" şi că nu merită "aşa ceva", el respingând, totodată, acuzaţiile de corupţie care i se aduc.

"Trăiesc momente umilitoare pentru mine şi familia mea. Nu merit aşa ceva. Miile de persoane care mă simpatizează şi care au ieşit în stradă după arestarea mea arată că nu prezint un pericol. În ceea ce priveşte acuzaţia care mi se aduce, că am primit 50.000 de euro de la omul de afaceri Cornel Penescu, vreau să vă spun că nu există nicio corupţie. M-am întâlnit cu Penescu de trei ori. O dată când ne-a ameninţat că ne dă în judecată dacă nu-i eliberez autorizaţia, că el e cumpărător de bună-credinţă, a doua oară la deschiderea hypermarketului şi a treia oară la un meci între Universitatea Craiova şi FC Argeş. Iar în legătură cu faptul că s-a aprobat transportul până la hypermarket, nu eu am decis. Sunt 27 de consilieri care votează", a declarat Antonie Solomon în faţa magistraţilor Curţii de Apel Piteşti.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost arestat preventiv, miercuri, 3 martie, pentru 29 de zile, după aproape cinci ore de audieri, în baza unui mandat emis pe numele său de magistraţii Tribunalului Argeş, edilul fiind acuzat de luare de mită în formă continuată, fals intelectual şi uz de fals.

Primarul a fost arestat pentru primirea unei mite de 50.000 de euro de la un acţionar principal al firmei PIC din Piteşti pentru a-i facilita diverse servicii în Craiova, informează Direcţia Naţională Anticorupţie, care precizează că în acest caz sunt vizate şi alte persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici