Primarul din Deta, audiat în calitate de martor în dosarul în care a fost arestat şeful ITM Timiş

Primarul localităţii Deta (PDL), Petru Roman, a declarat vineri că a fost audiat, cu o zi în urmă, de procurorii DNA, în calitate de martor, în dosarul în care a fost arestat, pentru fapte de corupţie, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, Cornelia Corescu.

190 afișări
Imaginea articolului Primarul din Deta, audiat în calitate de martor în dosarul în care a fost arestat şeful ITM Timiş

Petru Roman (Imagine: Alin Matei/Mediafax Foto)

Primarul localităţii Deta, Petru Roman, a spus că a dat declaraţii în faţa procurorilor DNA Timişoara legate de o convorbire telefonică purtată între el şi şeful ITM Timiş, Cornelia Corescu, privind un control al inspectorilor de muncă la spitalul din localitate.

El a afirmat că a fost audiat în calitate de martor.

"Doamna Cornelia, fiind în cercetare, a avut unul dintre telefoane interceptat. În interceptări apărea şi o discuţie pe care am avut-o cu dânsa legată de un control care a avut loc la spital ( spitalul din Deta - n.r.)", a spus Roman.

El a afirmat că, în urma controlului care viza ore suplimentare neremunerate efectuate de unii angajaţi, spitalul a primit un avertisment din partea inspectorilor de muncă.

Roman a precizat că "era normal" să se intereseze dacă erau nereguli în acea unitate sanitară aflată în subordinea Primăriei.

Petru Roman a fost viceprimar al oraşului Deta între 2004 - 2008, iar din 2008 este primar al localităţii. El este mebru în Biroul Politic Judeţean al PDL şi este preşedintele organizaţiei Deta a PDL.

Numele lui Petru Roman a intrat în atenţia opiniei publice în luna iulie, când fiii acestuia, Călin şi Bogdan Daniel Roman, au fost implicaţi într-un conflict violent cu alte persoane pe terasa unui bar din localitate, în urma scandalului trei tineri fiind înjunghiaţi. În urma incidentului, cei doi fii ai primarului au fost arestaţi preventiv. Imediat după conflict, Bogdan Roman, suspectat că a tăiat cu sabia trei tineri, a dispărut, fiind dat în urmărire şi găsit după câteva zile, la Timişoara.

Şeful ITM Timiş, Cornelia Corescu, a fost reţinută, miercuri seară, pentru trafic de influenţă şi două infracţiuni de instigare la fals intelectual în scopul ascunderii comiterii infracţiunii de trafic de influenţă, fiind acuzată că a cerut 10.000 de lei de la administratorul unei firme, indicând ca banii să fie donaţi pentru organizaţia judeţeană a Partidului Democrat Liberal. În acest dosar este cercetat, pentru trafic de influenţă, şi Vasile Medeşan, secretar executiv al PDL Timiş.

Joi seară, Cornelia Corescu a fost arestată preventiv, iar secretarul executiv al PDL Timiş, Vasile Medeşan, va fi cercetat în libertate, au decis magistraţii Tribunalului Timiş.

În cazul lui Medeşan, care este asociat şi administrator al Trident Production, magistraţii Tribunalului Timiş au impus interdicţia de a părăsi localitatea.

Surse din PDL Timiş au declarat, joi, că denunţătorul în cazul şefului Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Timiş, Cornelia Corescu, este Aurel Grindiş, secretar executiv al PDL Variaş, care este asociat la o firmă de construcţii - SC "Relu şi Andreea" SRL.

Sursele citate au afirmat că în evidenţele PDL Timiş există "o donaţie derizorie" de 1.000 de lei, făcută de Aurel Grindiş către partid.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a solicitat o investigaţie internă a situaţiei de la filiala Timiş, concluziile urmând să fie publicate, se arăta într-un comunicat al partidului legat de cazul şefului ITM Timiş, democrat-liberalii afirmându-şi încrederea într-o atitudine corectă a justiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici